Traaaagg

Bon. Zodus. Ik heb net een minder dan aangename avond doorgebracht met proberen achterhalen waarom mijn weblog zo traag als een tweepotige mug in een diepvries was.

Eerst allerlei plugins afgezet, en alle mogelijk zooi die nog stond te draaien de strot afgenepen. Dan links en rechts wat dingen commentaar gesloten, onder meer op die jaren oude “ik ben op zoek naar mijn naam in het Japans voor een tattoo”-dingen.

Dan comments toegevoegd links en rechts (viel het op? :)), dat die chinese dingen en andere entries met honderden en honderden commentaren van de zijkant van de homepagina weg zijn.

Dan de cache wat stampen gegeven, dat die hopelijk wat effectiever werkt.

Enfin. ‘t Lijkt voorlopig weer wat sneller te werken.

Ik dénk dat het de schuld was van comment spam: toen ik de logs van Spam Karma ging kijken, stond daar namelijk om 1u00:

Successfully purged 114327 comment spam entries.

Om dat een beetje te kaderen: als in WordPress een comments als spam beschouwd wordt (ook door Spam Karma), dan wordt dat niet meteen uit de database verwijderd, maar krijgt het een code mee.

Ik had Spam Karma gezegd om elke dag de spam die meer dan drie dagen oud is, te verwijderen. Als ik me niet vergis, wil die boodschap hierboven zeggen dat ik drie dagen geleden op één dag meer dan honderdveertienduizend spam-comments gekregen heb. Als dat al een tijdje aan de gang is, dan is het niet verwonderlijk dat het hier traag is.

Zucht.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.