Opgekuist

Joke’s haren rezen ten berge toen ze mijn Outlook– en Gmail-inboxen zag. Respectievelijk enkele honderden en vele duizenden ongelezen mails.

Ahem.

Probleem één is dat ik op een aantal mailinglijsten zit die een redelijk hoog debiet hebben. Dingen als WikiEN-l en Gentblogt, om er maar twee te noemen, daar komen dagelijks soms tientallen threads voorbij, met vele honderden mails in totaal, en ik ben niet echt in alles geïnteresseerd.

Wikien

Dan lees ik waar ik in geïnteresserd ben, en na het lezen archiveer ik het bij wijze van automatisme—gevolg: alles wat ongelezen is blijft in mijn inbox staan.

Probleem twee is dat ik van een roedel dingen automatische mailmeldingen krijg: comments op Flickr en Twitter en YouTube en weblogs en alles. Sommige van die dingen lees ik per mail, andere zie ik op het interweb eerste en dan lees ik ze niet meer, natuurlijk. En op die wijze: van blog.zog.org alleen stonden er bijna tweeduizend ongelezen commentaren te blinken.

Commentsblog

En daarbij komen nog een stapeltje spam die ik niet opendoe, en reclame, en automatische rapporten van allerlei… tja.

Ik heb een aantal bijkomende filters gedefinieerd, en al wat ik niet meer nodig had radikaal verwijderd en/of gearchiveerd.

Resultaat:

Gmailbijnaleeg

 

Leeg, wou ik schrijven. Op WikiEN-l en IxDA en Hugues na, dus. I’ll settle for “bijna leeg en vastberaden het zo te houden”. 🙂

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Oh my. Wat een verschil! Dat moet een ware verademing zijn, zo’n verluchte mailbox. Alsof de was naar een nieuw wasverzachterparfum ruikt heelzeker.

    Je doet zelfs beter dan mij (allez, behalve die spamtoestand dan). En dat kan de strever in mij niet af hoor 😉

    * gaat rap opruimen in haar mailbox *

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.