Ik krijg veel te veel zever in mijn mailbox. Maar echt serieus: meer dan honderd mails die door de spamfilter geraken, maar waar ik absoluut niet in geïnteresseerd ben, dat kan niet meer zijn. Ik kom op letterlijk honderdduizenden ongelezen mails, en ik ben al eeuwen geen aanhanger meer van inbox 0, maar het begint wat tegen te steken dat ik door de bomen het bos niet zie, en daardoor belangrijke mails verlies.

Opkuis dus, en uitschrijven van dingen die ik eigenlijk niet meer wil krijgen. Eens kijken hoe eenvoudig dat doenbaar is.

Ik ga denk ik elke dag de mails van die dag verwerken. Dit is wat ik vandaag kreeg sinds middernacht dat ik niet meer wil krijgen:

 • jobaanbiedingen van Direkt-IT: lijkt een persoonlijke mail te zijn, maar is het niet. “Being permanently removed from freelance contract opportunities, you do here” — en hop.
 • boodschappen van Etsy: geen uitschrijfmogelijkheid, grr.
 • CodePen marketing mails: “You can adjust your email preferences any time, or instantly opt out of emails of this kind” — done!
 • Telegraph: een propere Unsubscribe bovenaan de mail, en dan mogelijkheid om te kiezen tussen alle mails of alleen marketing mails. ‘t Is alles geworden.
 • Quora: “If you don’t want to receive this type of email in the future, please unsubscribe” — don’t mind if I do.
 • Uber: Unsubscribe in the footer, en hop.
 • Twitter: ik zal wel op de Twitters zelf gaan kijken als het mij interesseert. Unsubscribe in de footer.
 • Humble Bundle: Unsubscribe in de footer.
 • Pinterest: Unsubscribe in de footer, en dat doet een unsubscribe van “Popular Pins”, waarna ik een lijst krijg van dingen waar ik nog mails van krijg: Pin performance updates, Pins you saved, Boards for you, Topics for you, Pin picks, Pins inspired by your recent activity, Pins picked for you, Popular Pins, Followers, Group board updates, Messages, Price drops on saved Pins, Pinterest announcements and updates, Feedback and surveys.
  Ik heb ze allemaal uitgevinkt, grr.
 • Washington Post: Unsubscribe from Today’s Headlines in de footer (maar vreemd ook Sign up for this newsletter in de header, hmm).
 • LucidChart: “Update your email preferences here” in de footer — done!
 • Nieuwsbladshop: helemaal onderaan in kleine kleine kleine lettertjes “Wenst u in de toekomst geen interessante aanbiedingen van Nieuwsbladshop.be meer te ontvangen? Klik hier om u uit te schrijven.” ‘t Is maar een woord, Nieuwsbladshop.
 • The Bonding Dram: sorry gasten, maar ik voorzie niet zó verschrikkelijk veel whisky te kopen dat ik er een nieuwsbrief over moet hebben. “Uitschrijven / Gegevens wijzigen” in de footer, en dat is dan dat.
 • Sara van ECT stuurt mij opleidingen van it-opleiding.be, maar die interesseren mij absoluut niet. Unsubscribe helemaal onderaan een enorm lange mail, en wég.
 • Va fucking vato: “unsubscribe from this list”, ge moogt er zeker van zijn.
 • Jobat: ik kan mij dus allemaal niet herinneren wanneer ik mij ingeschreven heb voor die dingen, die ik ongetwijfeld al jaren en jaren krijg — ik ben nóóit op zoek geweet naar ander werk. Gelukkig staat er “Wens je Jobat Daily niet te ontvangen, dan kan je je Uitschrijven” in de footer, en dus doe ik dat ook maar.
 • Quora in het Frans: “Si vous ne souhaitez plus recevoir ce type d’e-mail à l’avenir, veuillez vous désabonner“.
 • Quora Digest in het Engels (iets anders dan de Quora die ik al geunsubscribed had): “If you don’t want to receive this type of email in the future, please unsubscribe
 • Medium Daily Digest: “Unsubscribe from this type of email in de footer”, en ze moeten het mij geen twee keer voorstellen.
 • Groupon: ik kan mij ook hier zelfs niet meer herinneren wanneer het juist was dat Groupon mij ook maar een seconde heeft geïnteresseerd — “Indien je dergelijke e-mails niet wenst te ontvangen, dan kun je jezelf met één muisklik uitschrijven. Indien je jouw andere inschrijvingen wil beheren of aanpassen, klik dan hier.” Ik bleek ingeschreven te zijn voor dagelijkse aanbiedingen in Oost-Vlaanderen, en voor deals in “travel” en “shopping”. Nu dus niet meer, ha. Ondanks dat ze me voorstelden “Voordat je weer weggaat – ontvang je liever slechts 1 Groupon e-mail (met alleen de beste deals) per dag?” Mijn antwoord daarop was een luide “Nee, schrijf me uit”.
 • Kickstarter: “Unsubscribe

Ik had geen goesting om verder terug te gaan in de tijd dan middernacht. Morgen nog eens. En dan nog eens. En nog. Tot het merkbaar vermindert.

Één reactie op “Mailboxkuis”

 1. het rare is dat soms na maanden of jaren plots weer één van die mails opduikt waar je op uitgeschreven dacht te zijn, alsof ze ergens iets gevonden hebben dat niet aan al die andere voorwaarden voldeed

Reacties zijn gesloten.