Er zijn bloemen in den hof, hoezee hoera. Enfin, niet dat dat een grote verrassing is natuurlijk, maar het zag er allemaal niet zo goed uit, ik was verrast dat er alsnog iéts tevoorschijn kwam.

Weinig, wel.

Veel paars, in allerlei tinten. In volgorde: bieslook, Geranium phaeum, Geranium sanguineum, Campanula lactiflora, Campanula poscharskyana.

En veel kleine kleine bloemetjes links en rechts. Er zijn een paar bloemetjes kruiptijm, maar de meeste bloemen komen van de muurleeuwenbek, en de gehoornde klaverzuring, die zich explosief uitzaait (letterlijk, de zaaddoosjes ontploffen).

Als ik er niet op let, trouwens, neemt deze kerel heel de tuin in — Pseudofumaria lutea, de gele helmbloem. Zaait zichzelf overal uit, deftig geholpen door mieren, die mee het zaad verspreiden (het is één van de zaadjes die om die reden mierenbroodjes genoemd worden):

Oh, en omdat er nooit relatief-goed nieuw kan zijn zonder relatief-slecht nieuws… dit is wat er op de kleine kleine bloesems zat van een potje uitgeschoten kervel:

Dat lijkt godverdomme verschrikkelijk hard op tapijtkevers. Ik hoop enorm hard dat ze niet van plan zijn om binnen te komen in huis. Niet dat we veel tapijten hebben, maar die beesten eten niet alleen tapijten natuurlijk.

Brr.

Zie ze vreten, de smeerlappen.