Gentblogt blikt terug en gaat ambitieus het nieuwe werkjaar in

Persmededelingen zijn er om verspreid te worden. Zo is dat maar net. Deze vertrok vandaag naar her en naar der.

Gentblogt, de oudste en bekendste stadsblog van Vlaanderen, heeft een drukke zomer achter de rug, en die zomer was meteen ook een mooie afsluiter van een vernieuwend werkjaar.

Zo werd bijvoorbeeld de vriendenvanactie een groot succes, werd de lay-out vernieuwd en liepen er verschillende succesvolle series (vergeten schrijvers, Gents ABC, …). Gentblogt werd ook een belangrijke mediaspeler bij de grote evenementen van onze stad: Filmfestival, Timefestival, Blue Note Records Festival… de berichtgeving was het afgelopen jaar uitgebreider dan ooit.

Verder zette Gentblogt ook de eerste stapjes buiten de grenzen van het virtuele: er werd dit jaar gestart met rondleidingen, op bijzondere plaatsen, in moeilijk toegankelijke gebouwen en met originele verhalen. De interesse van de lezers bleek overrompelend.

De website, die nog steeds volledig draait dankzij de onverdroten inzet van enthousiaste vrijwilligers, bewees de titel “Beste Belgische weblog” (die ze in januari ontvingen op de Bwards), meer dan waard te zijn.

De kroon op het afgelopen werkjaar waren echter de Gentse Feesten. Bij wat voor elke Gentenaar het hoogtepunt van het jaar is en meteen ook één van de grootste stadsfestivals ter wereld, mocht de stadsblog vanzelfsprekend niet ontbreken. Gentblogt was dan ook nadrukkelijk aanwezig op de Gentse Feesten.

Al weken van tevoren begon de aanloop naar de Gentse Feesten: er werd druk voorbereid achter de schermen en er werd een oproep gelanceerd voor extra medewerkers. Dat dit een succes mag genoemd worden, staat buiten kijf: ruim vijftig tijdelijke redactieleden versterkten de dagelijkse redactie.

Voor en tijdens de Gentse Feesten werd een karrenvracht vrijkaarten weggegeven: voor Blue Note Records Festival, voor Comedy en theater, voor 10 days off en voor Puppetbuskers… in totaal ruim 170 toegangsbewijsjes.

Gentblogt besloot ook samen te werken: met jongerenradio Urgent.fm (er werden reportages uitgewisseld) en met de officiële feestensite van de Stad. De Stad Gent deed een beroep op Gentblogt om de blog-inhoud van de officiële gentsefeesten.be-website te leveren, en Gentblogt stelde niet teleur: op de Gentse Feesten zelf was Gentblogt alomtegenwoordig. De grote ploeg medewerkers was tien dagen lang op pad en leverde tekst, foto en video.

De resultaten van dit alles mochten er zijn: er verschenen tussen 14 en 23 juli 217 artikels, 12 filmpjes en 1.577 foto’s, waarop bijna duizend keer gereageerd werd. Gentblogt kreeg tijdens de Gentse Feesten bijna 40.000 bezoekers over de vloer, die samen bijna 150.000 pagina’s lazen.

Voor het volgende werkjaar is Gentblogt van plan nog meer naar buiten te treden en zichtbaarder te worden in het stadsbeeld. Er staan ook een nieuwe projecten op stapel en een aantal bestaande samenwerkingen zullen verder uitgebreid worden.

Ha. Zo is dat.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.