Clickx site van het jaar 2007

Hey, ik ben genomineerd voor Site van het jaar! Stem op mij! Maar belangrijker: stem op Gentblogt!

Oeioei, en vorig jaar zo kwaad geweest op Clickx, is dat allemaal wel consequent Michel?

Ach, ach. Vorig jaar was het een lijst van honderd sites, waar niemand echt precies begreep hoe ze in die lijst geraakt waren, was er wat weinig communicatie, en dat wekte nogal wat wrevel. Dit jaar waren er eerst open nominaties, dan een kortere lijst, werden vervolgens alle mensen op die lijst gecontacteerd om te vragen of ze wel gediend waren van een nominatie, en is Clickx uiteindelijk tot 22 lijstjes van 10 genomineerde gekomen.

Waaronder mezelf, hoera! Dat is wat er gebeurt als men maar lang en hard genoeg zaagt over vanalles en nog wat, ha! 🙂

Nee, serieus: die computers, die in de jaren 80 en 90 er voor gingen zorgen dat mensen van elkaar zouden vervreemden? Tarara, dus. Niets geen netwerk van computers: ‘t is tegenwoordig en al een paar jaar een netwerk van mensen, begod! Het beste bewijs: ik bevind me in de categorie “persoonlijk weblog” in het gezelschap van grotendeels mensen die ik tot voor een paar jaar geeneens kende, en die ik tegenwoordig echt serieus vrienden durf noemen.

Ter zake! Genoeg gepalaverd: de stemgang voor dit jaar. U kan (maar hoeft niet) in elk van de categorieën tot drie stemmen uitbrengen.

Het belangrijkste eerst: stem voor Gentblogt in de categorie “Groepsblog”.

Als u voor Gentblogt stemt, dan stemt u op een site die zonder enige overdrijving uniek is. Gentblogt bestaat binnenkort drie jaar, met een hechte ploeg enthousiaste vrijwilligers. Elke dag (élke dag, weldra drie jaar aan een stuk), staan er boeiende, interessante, grappige artikels op. Iedereen van de redactie heeft een dagtaak, vaak zelfs meer dan één. Niemand wordt betaald voor wat hij doet.

Er is een aparte categorie Fotoblog bij Clickx, maar Gentblogt heeft gewoon al sinds jaar en dag, naast de rest van de inhoud ook een dagelijkse Foto van de dag.

Kranten en Magazines? Elke dag staan op Gentblogt de Gentse actua, die elke dag ook weer druk becommentarieerd wordt: uit de andere media, maar meer en meer ook eigen berichtgeving.

De categoriën Kunst en Cultuur en Muziek en Film? We bespreken stapels en stapels, en voor sommig zaken is Gentblogt gewoon zowat de referentie geworden: het Blue Note Records Festival en jazz in het algemeen vinden er een internetthuis, de Literaire Lente (die zelfs nog doorloopt in de zomer en de herfst), het Filmfestival… Tijdens de Gentse Feesten wordt het team uitgebreid—deze zomer meer dan vijftig—en zijn we zowat incontournable, zelfs in die mate dat we dit jaar de artikels leverden voor Gentsefeesten.be!

En vooral, vooral, de categorie Community... Gentblogt is naar verschijningsvorm inderdaad een weblog: artikels met commentaar erop, omgekeerd chronologisch gesorteerd. Naar inhoud en (interne) werking zijn we mischien meer een magazine, maar kijk naar de commentaren op die artikels, en u zal zien dat de lezers van Gentblogt én de redactie noch meer noch minder dan een echte, hechte community zijn.

Dat gaat zelfs zo ver dat Gentblogt financieel overleeft dank zij de die community: tientallen en tientallen vrienden van Gentblogt helpen ons, zowel noniem als anoniem.

Het onverdroten werk van schrijvers en fotografen, en de manier waarop Gentblogt omgaat met de dingen en de mensen: kritisch, mét humor en zelfrelativatie, maar steeds geëngageerd en met respect voor alle betrokkenen: daarvoor vind ik persoonlijk dat Gentblogt de Site van het jaar 2007 mag worden en niet énkel de groepsblog van het jaar.

Pas op, ik wil absoluut geen controverse of ruzie met de andere mensen op de Groepsblog-lijst: verre van. Ik genoot wel van het onverdroten Bedenkers-detectivewerk van MouseOver onlangs, bijvoorbeeld, en het fantastische Appelogen bespaart me nu al een hele tijd veel leeswerk op Digg en BoingBoing, net zoals ik weet dat ik op Eskimokaka kan rekenen om het beste van het beste van het grote interwebplakboek bij elkaar te zoeken… maar u zal me mijn bijna-vaderlijke trots vergeven: Gentblogt is écht wel een klasse apart.

*
*     *

‘t Is niet zo heel erg vaak dat ik mensen rond mij durf zo’n dingen te vragen, maar bij deze toch: stem op Gentblogt! En vraag vrienden, familie en kennissen om ook op Gentblogt te stemmen.

Ga naar http://www.sitevanhetjaar.be, klik op “Stem nu” en volg de instructies. U krijgt dan een wachtwoord toegestuurd, en daarmee komt u op het stemformulier. Gentblogt staat onder “Blogs: groepsblog”.

Stemvooralalhier

Oh ja: het zou maar knullig zijn als ik u niet zou vragen om ook voor mij te stemmen. “Tales of Drudgery and Boredom”, da’s de officiële naam van mijn weblog, is terug te vinden net onder Joke en net boven Bruno.

Stemalhier

En wie weet wint u er wel een printer, laptop, harde schijf of ander moois mee.

Doén!

Doe mee met de conversatie

25 reacties

  1. Alle kom ik lees uwe blog dagelijks dus mijn stem hebt ge 🙂 En gentblogt vind ik een schitterend initiatief, dus ook al ben ik niet van gent en kom ik er niet zo veel, het verdient een pluim.

  2. @Bernard: ’t is waar, ’t is waar. Het is al fijn dat ik kan zeggen dat ik genomineerd ben, dat is goed voor de reclame-inkomsten. En de reclame-inkomsten gaan naar Gentblogt.

    Voor Gentblogt zou het wél fantastisch zijn om te winnen: het lijkt misschien allemaal vanzelfsprekend, dagelijks zoveel werk doen met allemaal vrijwilligers, maar dat is het dus hoegenaamd niet. Zo’n “medaille” zou voor ons heel waardevol zijn, op allerlei vlakken.

    Alleen al de media-aandacht, bijvoorbeeld. Hoe meer aandacht, hoe meer lezers, hoe meer mogelijke medewerkers, hoe meer constructieve discussie, hoe beter de site wordt. En daar gaan we voor: dingen doen die we wijs vinden, op een zo goed mogelijke manier.

  3. Juist, Michel.
    Respect.
    Het siert je dat je de inkomsten van eigen blog aan GeBlo overmaakt.
    En wat is GeBlo anders dan een leer- en ontdekkingsschool voor talent?
    (By the way overweeg eens om met je uit de kluiten gewassen gezin aan huisruil te doen. Diegenen, die dat organiseren verdienen er evenmin een duit aan, maar het is écht a find).

  4. Pingback: verboden te lezen
  5. @verboden te lezen: erger nog, ik heb zelfs de clickx eens gekocht dit weekend! Er zat een schijfje in om mijn pc op te poetsen en het werkte ook nog! Reclame werkt dus toch!

  6. En dat terwijl ge zelf niet eens genomineerd zijt. Zo zielig.

    Ik vind uw weblog trouwens veel beter dan al die genomineerden. Uw layout doet geen pijn aan mijn ogen en u schrijft gevarieerd en in het ABN. Soms lokt u zelfs reacties uit. Dat raakt mij diep in mijn hart. Echt waar.
    En het doet er mij niet toe dat uw artikels meestal nogal kort zijn. Het is de inhoud die telt. Of nee, de layout en de kunstzinnigheid, dat is wat telt.

    verboden te lezen

  7. Pingback: plαdys
Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.