23 reacties op “Herman trekt de spurt”

  1. Ik weet het toch niet, hoor, Michel. Volgens mij heeft Leterme aan de onderhandelingstafel nooit een echte kans gekregen. En zijn blunders waren gewoon een makkelijk excuus om hem helemaal niet serieus te moeten nemen.

  2. Een man dopt zijn eigen bonen.

    Euh, nee, hang on: een man laat zijn bonen doppen door zijn vrouw.

    Dus eigenlijk is het Leterme die zegt Van Rompuy, you’s mah bitch?

    (tijd om even achteruit in de zetel te gaan liggen, me dunkt)

  3. Het woord “wijf” straalt nog iets te veel kordaatheid en kracht uit, vind je niet?

    In één van de boeken van Hugo De Ridder staat volgende uitspraak van wijlen minister van Staat P.W. Segers over Leo Tindemans, vlak nadat deze laatste het Egmontpact had gekelderd: “Tindemans reageert gelijk een maske”.

  4. I’m with Michel on this one… Met dat halfslachtig gedoe ook altijd!

    Ik zou nog kunnen snappen dat ze iemand van een andere partij (en bij voorkeur zelfs uit een ander landsdeel) op pad sturen, maar neeeee… gewoon iemand uit dezelfde partij! Een Leterme-met-wat-meer-ervaring, want meer is het niet…

    Als mijn baas mij vraagt om een project op te starten en een team te leiden, en na een paar weken blijkt dat mij dat niet lukt, ga ik hem dat inderdaad ook zo zeggen en ‘mijn opdracht teruggeven’. Maar dan ga ik niet achteraf, als iemand anders het vuile werk heeft opgeknapt, terug de grote man uithangen.

    Ofwel gééf je het op, ofwel lós je het op — one way or another.

  5. @ GDB: met dat verschil dat Vande Lanotte gewoon zijn verantwoordelijkheid genomen heeft. Zoals een echte vent 😉

    Moest hij nu terug voorzitter worden van zodra de sossen uit hun crisis zijn, dán zou het enigszins vergelijkbaar zijn. Op dit moment is het dat hoegenaamd niet.

  6. @Michel: sossen komen altijd terug, net als onkruid. Kijk maar naar Frankske die wat oude Belgische frankskes opstookte en vervolgens een flinke retraite nam in good old England. Komt terug en wordt opnieuw minister alsof er nooit een vuiltje aan de lucht is geweest. Arrogant: dat is een mooi woord. Zoals in: ‘zonder de socialisten is er geen regering mogelijk’ (Vandelasnotte). Anti-politiek: nog een mooi woord. Waarom verzet Vandelasnotte zich eigenlijk tegen een tripartite? Hij geeft aan constructief mee te zullen werken aan een staatshervorming maar regeringsdeelname: tut hola! Wellicht mag hij zelfs een staatshervorming niet goedkeuren zonder het fiat van halfgod Di Puppo. Ja, dat zal het zijn…

  7. @GDB: ik ben opgehouden met lezen nadat er in uw eerste reactie “Vandelasnotte” stond.

    Als iemand Windows als “Winblows” omschrijft, doe ik hetzelfde. Micro$oft, Internet Exploder, Firefuckx, Linsux, zelfde verhaal.

    Grow up, GDB.

  8. Er is tenminste nog één partij die de verantwoordelijkheid durft op te nemen om – trouw aan haar overtuiging – een uitweg uit de impasse te zoeken en de moeilijkste formatie in de geschiedenis van België tot een goed eind te brengen. Niemand van CDH, MR of VLD wilde blijkbaar iets ondernemen.
    Gemakkelijk van de socialisten: voor de verkiezingen grote Jan uithangen (ik word premier!) en zich nadien niet meer tonen.

  9. Oh, Jeroen, Jeroen. Zó een open doel…

    De zooi waarin de formatie en bij uitbreiding het land zich nu bevindt, is het gevolg van het grote Jan-uithangen van uw partij en zijn aanhangsel.

    Het zou er nog aan mankeren dat de socialisten u nu uit de stront zouden moeten halen. Of de CDH, als een klein kind die het een beetje volgt, wist wat er aan zal te komen.

    Baggeren, Jeroen. Baggeren. En blijven beseffen dat het mede uw schuld is.

  10. Wat het ook bemoeilijkt, is dat de kloof tussen de Waalse bevolking en hun politieke vertegenwoordigers groter kan zijn dan we hier denken. Volgens mij willen Waalse kiezers een progressiever beleid dan vandaag wordt gevoerd. Zij willen ook helemaal geen impasse, of een strak “non”.

    Als Leterme in zijn verkenningsronden met zoveel Waalse vertegenwoordigers uit verschillende sectoren heeft gesproken, kan het wel eens zijn dat hij dat nu weet – en heeft hij een deel van die mensen achter zich als potentieel premier, dan is hij ook een soort bedreiging voor het huidige Waalse politieke stelsel en de verhoudingen aldaar.

    Maar ik heb nogal veel fantasie, en ik vond Transformers een beestig wijze film, dus ik kan spoken zien.

  11. @Michel: de eisen die CD&V/N-VA in het kader van de staatshervorming op de nderhandelingstafel legt zijn nochtans mee goedgekeurd en gestemd door VLD en SP.A. Remember de resoluties van het Vlaams Parlement (1999), het Vlaamse regeerakkoord (2004) en de verklaring na de BHV-crisis (2005). Wat CD&V/N-VA nu doet, is gewoon zeer consequent zijn in wat er afgesproken is tussen alle partijen uit de Vlaamse regering. Dus de zooi waarover jij het hebt, is het gevolg van een gezamenlijk standpunt van christen-democraten, liberalen en socialisten.

    Vroeger werd de CVP al eens verweten dat ze niet consequent was, wel, dat zal van CD&V niet gezegd kunnen worden.

  12. Het gaat niet over de eisen an sich, en ik denk dat dàt ongeveer iedereen óók wel weet. Het gaat over de houding, en de manier waarop.

    En zelfs mocht iedereen daarvan abstractie kunnen maken, en doen alsof Leterme niet zo ongeveer letterlijk gezegd heeft dat hij premier van België wordt omdat dat de enige manier is om nog meer te kunnen doen voor Vlaanderen… zó slecht onderhandelen, maat.

Reacties zijn gesloten.