Brusseline

Men is er vóór of men is er tegen, veronderstel ik.

Of nee, realistisch blijven, Vuijlsteke: men is er vóór, men is er tegen, of men is zoals 99% van de mensen en dan kan het u niet schelen: de typografie van de MIVB. Meer specifiek: het lettertype.

Brouckère in Brusseline

Wel: ik ben er niet tegen. De e is belachelijk optimistisch, maar daar mag niets tegen zijn, en die accenten zijn compleet extravagant, maar hey, if you’ve got it, flaunt it. De achteroverhellende net-niet-serifs op r en k: toe maar.

Er is nog wat werk aan de kerning, en voor broodtekst zou ik het niet gebruiken, ik vind de gewone italiek wat oneven (light en bold: no problemo), en er zijn ongetwijfeld links en rechts een paar typografen die misschien wat lastig lopen van het leentjeburen, maar och.

Brusseline, voor vijf jaar exclusief aan de MIVB in licentie, gemaakt door Éric de Berranger en geeft die mens een pintje.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Ik zou eerder de tekst in het grijs hebben gezet met witte achtergrond. Dit vind ik te donker… Voor de rest valt de nieuwe signalisatie (proefopstelling) aan De Brouckère best mee.

  2. Het lettertype op zich vind ik wel mooi, op die wipneus-e na, alleen is het niet erg origineel. ’t Is precies Helvetica met wat schuingetrokken uiteindjes hier en daar. Het accent vind ik dan wel weer tof.

  3. @ Huug: ik weet niet of je gelijk hebt maar ik stoor er mij alvast helemaal niet aan. Misschien wel wat meer ruimte voor en na de è, maar dat kun je eigenlijk niet goed zien vanwege de invalshoek.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.