Jobat Notes

Ah? Wat krijgen we nu in de inbox gegooid, zo om 21u ‘s avonds de donderdag?

Jobatcarr2

Een mail geadresseerd aan “Vuijlsteke”. Altijd een goede manier om mijn aandacht te trekken: zo van “ben ik echt zo stom geweest om alleen maar een achternaam en geen voornaam in te vullen bij Jobat”?

Afijn. Onwards.

Jobatcarr

Beste Lieven, dank u voor de e-mail, much appreciated.

Een paar zaken. Om te beginnen: ik ben allergisch aan streberige woorden als “carrièremaker”. En eigenlijk, nu ik eraan denk, ik ben ook geen fan van het woord “carrière”. En die “Klaar om carrière te maken?” bovenaan: is dat omdat ik nu géén carrière maak of zo? Of wat moet ik daar eigenlijk onder verstaan?

En “jouw eerste Jobat Notes”. Oh. Had ik me daar ergens voor ingeschreven dan? Mijn geheugen vertoont gaten van steeds angstaanjagender wordende afmetingen, duidelijk.

Niet dat ik niet content ben dat ik e-mail krijg hoor, absoluut niet. Maar ik kan me inbeelden dat een slechter mens dan ik zich zou afvragen wat er aan de hand is , zo plots een nieuwe reclamefolder in mijn brievenbus, naar mijn achternaam gestuurd, zo zonder dat ik er om gevraagd had… ik zou het fijner gevonden hebben als er stond “Jobat Vroegere Naam Van Het Ding heet tegenwoordig Jobat Notes” of zoiets, bedoel ik maar.

Ach, ik weet het, ik ben een oude zaag. En ik wéét dat ik bijvoorbeeld niet negatief moet doen als een e-businessmanager van zijn eigen site zelf zegt dat hij er prachtig uit ziet, dat ik niet zo Vlaams mag zijn en zo. Maar ik kan het niet helpen.

Vooralsnog niet.

Maar ik werk eraan. Echt waar. En wie weet, ondertussen win ik misschien wel een iPod touch!

10 reacties op “Jobat Notes”

 1. In mijn tijd hebben ze geleerd dat het elementaire beleefdheid is om met 2 woorden aan te spreken. Dus er mocht eigenlijk wel minimum een “Mr.” voor “Vuijlsteke” staan.
  Tja, iedereen wil zo gepersonaliseerd overkomen de dag van vandaag, maar ik kan me wel inbeelden dat een database van enkele 10.000’en abonnees (semi)manueel overlopen en aanvullen tijd en inspanning (lees: €€) kost…

 2. Haha, wie noemt er zijn eigen site nu prachtig 🙂 ? Zoiets beaam je alleen maar als iemand je er een compliment over geeft.

  Michel, ge hebt gelijk… dan moet ik een jonge zaag zijn, ofzo?

 3. hier ook die mail gekregen, omdat mijn familienaam soms een beetje als een scheldwoord klinkt is het dubbel bizar om alleen met die naam aangesproken te worden…

  verder dacht ik meteen aan dit bedrijf http://www.duhcorp.com/ , het kan niet anders dan dat er op die site jobadvertenties staan voor gelijkaardige dingen 😉

 4. Oh maar Thomas, ‘t zou toch wel extreem jammer — en zelfs een minibeetje zielig — zijn als je je eigen bloedjes van kindertjes …euh… websites niet graag zou zien hé?

 5. Michel

  Je hebt er geen idee van hoezeer ik je gelijk geef, maar onze marketing houdt er nu eenmaal een eigen stijl op na. Het ding werd verstuurd terwijl ik zelf grote sier aan het maken was in New York. Ipod touchen kosten er geen geld met die lage dollar…
  Bijzonder decent van je trouwens om geen opmerkingen te maken over die mottige foto die bij de mail hoort. Ik had de kans niet laten liggen. :p
  Maar onze site blijf ik behoorlijk fantastisch vinden. Los van eender welke mail.

 6. Pingback: Hoe het moet

Reacties zijn gesloten.