Livingplannen (1)

Naast de keuken wordt ook nog de living aangepakt. Daar willen we altijd al een bibliotheek rond de trap, en een afsluiting voor de trap.

Dit is het ontwerp geworden:

Livingontwerp

In het midden de schouw, rechts daarvan zitbanken en opruimkasten met erboven de televisie. Sandra is het niet eens met zo’n platte televisie tegen de muur, we gaan nog eens moeten zien hoe we dat eventueel kunnen camoufleren.

Op de schouwmantel komt een spiegel, en helemaal rond de trap komen bibliotheekkasten: rekken bovenaan, kasten onderaan, en een soort werkblad tussen de twee. 

Ingeplant geeft dat zoiets:

Livingoverlay

We hebben geen traphal, en aangezien warmte naar boven gaat, wil dat zeggen dat het bijzonder moeilijk zou zijn om het huis warm te krijgen als we geen afsluitingen op de trap zouden kunnen doen.

Het eenvoudigste is dat de “deuren” van de onderste kasten aan de trap in een aantal stukken neergeklapt kunnen worden over de trap:

Sluitingtrap

De “leuning” zal wellicht een vol, erm, volume worden, met de eigenlijke leuning erin uitgespaard. En met verlichting er ook in.

Qua materialen en kleuren: wellicht lichte eik zoals de vloer, en voor de rest wellicht bleek of (bijna-)wit.

Sandra zou nog een muur in een felle kleur en/of patroon willen, ik ben er niet zo zeker van. Nog ter discussie, dus.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Afsluitingen op die trap zijn niet alleen ‘handig’ of noodzakelijk ivm de warmte, maar ook voor het geluid / akoestische isolatie.
    Althans, dat zegt onze architecte. Zo’n trap fungeert als klankkast naar boven toe, en als er iemand boven ligt te slapen, en beneden wordt er nog veel gerommeld / lawaai gemaakt, dan is dat niet plezant.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.