O RLY?

Bejaarde vrouw aangevallen door eigen hond, lees ik in de gazet (ja, ‘t is De Standaard Online geworden, trouwens):

De vrouw werd meermaals in het aangezicht gebeten en werd in het ziekenhuis opgenomen.

De vrouw verplaatst zich met krukken. Nadat ze ten val kwam op haar hond – een Beauceron – keerde het dier zich tegen de vrouw en viel haar aan.

Um. Voor de goede orde, zó ziet een bejaarde vrouw er bijvoorbeeld uit:

Oudvrouwtje

En dit is wat men zich moet voorstellen bij zo’n beauceron:

Beauceron

Prachtige honden, daar niet van, maar, euh… iemand? Oud vrouwtje, beauceron, misschien geen goed idee?

Ergens één van de eerste zoekresultaten op het trefwoord “beauceron” geeft een pagina met pros en contras over die beesten. Samenvattend:

Frankly, most Beaucerons are “too much dog” for the average household. This is a serious working dog. Very few people really have the knowledge or skills to manage this breed, or to provide the activities that keep him satisfied.

 …en dan vraagt een mens zich af waarom het mis loopt. Trr.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Tja, schonen hond en al, maar ge moet der blijkbaar
  1. Tijd voor maken
  2. Ne serieus uit de kluiten gewassen baas voor zijn.

  ‘t Is inderdaad waar wat je zegt, je moet niet zomaar aan honden beginnen, en toch een aantal keer nadenken vooraleer je zo’n beest in huis neemt. Kan je het beest aan? Kan je het beest de nodige oefening bezorgen die het nodig heeft? Heb je er tijd voor?… En toch zie je geregeld mensen op appartementen met drukke jobs grote beesten in huis nemen. Of bejaarden nemen een beest in huis met energie voor 5!
  Het was met pijn in het hart dat we beiden hebben beslist om geen huisdier te nemen… maar wel het eerlijkst tgo het beest die we in huis zouden willen nemen.

 2. Misschien was de Beaceron in kwestie al wel lang uit op revanche voor iets? We zullen het wel nooit weten.
  Ik zou wel niet zomaar een lijn trekken tussen bejaarde mensen en sterke honden. Ik ken er bijvoorbeeld wel die een prima relatie hebben met pakweg een Duitse herdershond – toch ook sterke beestjes – maar karakter (bloedlijn) van het dier, de juiste kweker en opvoeding zijn alledrie heel belangrijk…

 3. @ AnW: hoe goed je een hond ook traint, hoe zuiver zijn bloed ook mag zijn: een hond is nooit 100% betrouwbaar. Het is nog steeds een dier, en dieren hebben instincten. Een van die instincten is zichzelf verdedigen wanneer ze zich bedreigd voelen. Dat is in dit geval zeer zeker gebeurd, de oude vrouw is er op gevallen. En dan maar zeggen dat honden domme beesten zijn, vies, vuil en agressief. Zucht, het ligt meestal meer aan de mens dan aan de hond…

 4. Ach, laat me raden.. de hond is ondertussen reeds “onschadelijk” gemaakt, zoals ze dat tegenwoordig noemen..

  @beau: vervang in uw pleidooi het woord “hond” door “mens” en het klopt ook hoor.. inclusief “stinken” voor sommigen..

 5. je weet natuurlijk niet hoe zwaar de bejaarde dame is. Moest het beest mijn grootmoeder over zich gekregen hebben, zou het plat geweest zijn 🙂
  Van de gelegenheid maak ik graag gebruik om hondenbezitters op te roepen hun hond altijd aan te leiband te houden (in het bijzonder in de Blaarmeersen, waar er een boel kinderen rondlopen).

 6. Ik dacht even dat je het over de Orelly men van Fawlty towers ging hebben, maar niet dus 😀
  On topic : daarmee heb ik mij maar een chihuahua aangeschaft. Knappe jongen als die mij omvertrekt en aanvalt als hij en ik oud zijn 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.