Pak de poen

Wow. Ik was gewoon helemaal vergeten dat De Nieuwe Snaar gewoon die show geopend had. Euh, niet dat ik het ooit in ‘t echt gezien heb toen het uitgezonden werd, en niet dat ik het nu zelfs zou kunnen uitkijken wegens te veel plaatsvervangende schaamte, maar toch…

Het is 1987.  Op de vooravond van de oprichting van de eerste Vlaamse commerciële TV-zender VTM (1989) pakt de toenmalige BRT uit met een grootschalige live-show in samenwerking met de Nationale Loterij: ‘Pak De Poen – De Show van Eén Miljoen’.  Manu en René Verreth, twee acteurs uit het jaren voordien immens populaire ‘De Collega’s’, een mooi gemaakte humoristische serie over het reilen en zeilen van een groep ambtenaren op één of ander ministerie, zullen het geheel presenteren.

De filpjes op GarageTV—geen idee hoe lang ze er nog zullen staan:

0102 – 03 – 04 – 05 – 0607080910111213

En qua geschiedschrijving: iemand zou zich eigenlijk eens moeten ten gronde bezig houden met al wat daar precies mis liep, die avond. En ene documentaire maken.

[via En nu even ernstig, en ja, ik weet dat het er al een paar dagen op stond en dat de filmpjes al een paar weken te zien zijn :D]

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Als ik zoiets al te weten kom, is het door jouw blog te lezen, dus voor mij is dit gloednieuw en zo. Ah, dat waren tijden, toen dingen nog helemaal fout gingen op TV!

  2. De Collega’s was niet als humoristische serie bedoeld, maar als dramaserie. Al was bij de vaderlandse televisieproducties van toen de grens tussen die twee genres soms vaag. En bij sommige reeksen is dat vandaag nog niet duidelijk.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.