Nationale sept

Ik was op zoek, naar aanleiding van een itempje in Vlaanderen Vakantieland, naar een liedje van in mijn jeugd, Nationale 7. Op Youtube, eerste stop voor oude zooi tegenwoordig.

En kijk, wie schetst mijn verbazing? Men Without Hats! Van The Safety Dance, het liedje dat evenveel voor dwergen heeft gedaan als Big Brother 1 voor homo’s en vibrators, die hebben gewoon een ijzersterk nummer dat ook zo heet — “Nationale 7”, uiteraard, niet “homo’s en vibrators”, al kan ik me inbeelden dat daar óók wel een potentiële hit sluimert.

…en behalve dat heb ik ondertussen alleen een denk ik coverversie gevonden door Stereo Total. Een cover van een cover, zou het dan moeten zijn, want het origineel is natuurlijk van Charles Trenet. Of ben ik echt helemaal seniel geworden, en is wat ik me herinner écht maar van 2001?

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.