Gent onafhankelijk

De vrienden van NGA stuurden zonet deze door. Volmondige steun!

vrienden gentenaren,

het is eindelijk tijd voor actie!
30 maart roepen we onze onafhankelijkheid uit, en dit uiteraard in het kloppend hart van revolutionair gent, het St. jacobs.
Hiervoor hebben we jullie steun echter hard nodig: al diegenen die ooit achter een bar gestaan hebben, de artiesten willen soigneren, het volk willen volstampen met bootrammen mee uuflakke of als podiumslaafje (roadie) hun engagement willen botvieren zijn meer dan welkom om ons te vervoegen in de revolutionaire strijd.

daarnaast plannen we op 1 maart ook een actie tijdens gent wevelgem: Gent Vlagt! aan den arrivé gaan we al die gele vlaggen  van het vlaams gespuis overstemmen met onze fiere gentse vlaggen!

Inschrijven kan via “contact” of “lid worden” op onze gloednieuwe site www.gentonafhankelijk.org!
laat je gegevens na en vergeet niet uw voorkeur (gent vlagt of 30/03) te vermelden

gent vrij, gent vrijstaat!
wulder iere & zieder hunter!

(Alhoewel ik wulder hiere en zulder ginter zou gezegd hebben)
(ik ruik een westvlaming, me dunkt)

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Ik veronderstel dat die “zieder hunter” rechtstreeks gericht is op de West-Vlamingen die beter wegblijven uit Gent. In het West-Vlaams natuurlijk, kwestie van het te verstaan, nietwaar.

  ‘t Is gelijk in het Turks roepen dat ze terug naar hun land moeten. Of zoiets.

 2. Ik wil zeggen: als het naar de westvlamingen is, dan zou ik zeggen “jullie dààr”, niet “zij dààr”. En dus “gieder” in plaats van “zieder”.

  En als het in het niet-westvlaams zou zijn, dan zou het gulder en zulder zijn.

  ik komme, gij komt, (j)ij/zij komt, wulder komen, gulder komt, zulder komen, dacht ik zo.

 3. Het hele “Gent onafhankelijk”-gedoe lijkt me eerder het werk van een stel neo-belgicistische Vlaanderenhaters. Men poogt de boodschap “ludiek” te brengen, maar ze is wel duidelijk : Gentenaars zijn geen Vlamingen en Vlamingen zijn “gespuis”.

  Naar vormgeving toe is het duidelijk de bedoeling de NVA onder vuur te nemen (het moet niet altijd het Vlaams Belang te zijn, nietwaar). Straks LDD misschien?
  Uit belgiscistische hoek probeert men al langer het particularisme om te smeden tot een wapen tegen de Vlaamse gedachte : als die provinciale flaminganten vragen dat Vlaanderen door de Vlamingen moet bestuurd worden, welaan dan, dan gaan wij -kosmopolitische, verlichte geesten die het voorrecht hebben te mogen leven in de heilstaat België/Belgique- daar eens mee lachen door vijf minuten het “stropke” en het “pierke” uit te gaan hangen op de Korenmarkt en Gent voor de Gentenaars op te eisen. We hopen uiteraard dat ze in Poelkapelle, Zwevezele en Bierbeek hetzelde gaan doen. En hopelijk doet Ali Baba van de Brugse Puurte niet mee, want anders is de boel om zeep…

 4. …en sint-denijs zijn vliegplein weregeven moen ze, en tes nie gentwevelegem moar den omloop van ‘t volk (gent gent vanaf neu) nèh
  en wadak ik spreke dat es geen gents maar sentdenijzes (kweune ier al vanaf mijn geboorte)

 5. @ Buffalooo : Omdat u wellicht supporter bent van “de gantoise” geef ik u het voordeel van de twijfel wat nationalisme betreft. Uw discussie echter past enkel en alleen op de fora van de standaard of la libre… Waar heel Vlaanderen en Wallonië denken hun mening te moeten spuien over de incompetente Ieperaar die de verkiezingen dacht te winnen (en zijn wormvormig aanhangsel “het Bartje” ;). Moet zeggen, als je van geiten houdt kan het boeiend zijn.

 6. N-GA lanceert nieuwe CD-single

  Oh kut, alweer een West-Flut

  Deze week lanceert het Gentse N-GA een cd-singel met als titel “Oh kut, t’is een West-Flut”. Het “Boerenlied” betreft een populaire meezinger die op een ludieke manier de West-Vlamisering in het algemeen en de wildgroei van West-Vlaamse huiseigenaren in het bijzonder hekelt.

  Het N-GA is als verantwoordelijke uitgever voor de cd-singel bijzonder trots: ‘Het Boerenlied “Oh kut, t’is een West-Flut” werd opgenomen met professionele Gentse muzikanten en zangers die omwille van het politieke karakter van het lied anoniem willen blijven. Bovendien betreft het hier een unieke melodie.’

  De uitgave van de cd-singel “Oh kut, t’is een West-Flut” kadert binnen de campagne “Stop West-Vlamisering” die het N-GA Gent momenteel voert. Twee maanden geleden organiseerde het N-GA op het Zuid nog een protestactie tegen de opening van nieuwe academiejaar.

  Met deze cd-singel wil het N-GA – via kroegen, jeugdhuizen en het internet – vele Gentenaren bereiken die zich eveneens verzetten tegen de West-Vamisering, maar niet altijd politiek geëngageerd zijn. De cd-singel is een laagdrempelig initiatief dat aangevuld wordt met een beltoon die kan gedownload worden en met een videoclip die via youtube en het internet zal verspreid worden. De cd-singel en de beltoon liggen vanaf volgende week in de winkels. Beluister hier: http://www.myspace.com/gentonafhankelijk

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.