MRSA

Ha! ‘t Is een manier om het nieuwe jaar in te zetten als een andere, natuurlijk. Ik was op 1 en 2 januari al slecht en koorts en zo, en ik dacht dat het een keelontsteking was. Mijn keel deed de derde geen pijn meer, al had ik nog wel wat koorts, dus ben ik maar gaan werken–om dan zo precies wat in te storten na de middag.

Koorts, van de grootteorde van bij de 40°, en klappertanden, en niet meer op mijn benen kunnen staan, en pijn aan mijn lies.

De hele namiddag en nacht en ochtend in bed gelegen en toch geen oog dichtgedaan, en dan uiteindelijk deze namiddag Dokter Arts laten komen. Het verdict: dat het goed is dat we geen 1930 zijn, of ik was ten dode opgeschreven.

Ha!

Ik heb zo’n ontsteking aan mijn been, van wellicht staphilococcus aureus, en ik ga de volgende paar dagen antibiotica mogen slikken tot ze er lang overal uit gaan komen. Met een beetje geluk moet ik zelfs niet naar het hospitaal!

12 reacties op “MRSA”

 1. Hebt gij u met oudejaar als een beest gedragen misschien? 😉
  Volksgezondheid bedreigd door veesector

  De bio-industrie voegt al jaren structureel antibiotica toe aan veevoeders. Het zorgt
  ervoor dat kalveren, varkens en kippen sneller groeien. Terwijl er minder voer nodig is.
  Ook produceren de dieren daardoor minder mest, hetgeen helpt bij het terugdringen van het
  mestoverschot.

  Resistentie

  Deze economische factoren hebben echter een ernstig gevolg voor de volksgezondheid.
  Bepaalde bacteriën bouwen namelijk afweer op, worden resistent en kunnen niet langer
  bestreden worden met antibiotica. Zoals de Staphilococcus Aureus, normaal gesproken een
  onschuldige steenpuistbacterie. Bij mensen met een verminderde weerstand kan deze
  bacterie echter ernstige ziekten veroorzaken als longontstekingen, bloedvergiftiging en
  botinfecties.

  Onbehandelbare infecties

  Als deze stafylokok resistent is voor de gangbare antibiotica ‘hebben we een probleem en
  zullen we voor het eerst te maken krijgen met een onbehandelbare infectie,’ aldus A.M.N.
  Makdoembaks, medicus. De arts wijst op onderzoek van de medisch microbiologen Van den
  Boogaard en Stobberingh, die hun bevindingen al tien jaar geleden publiceerden in
  vooraanstaande medische tijdschriften. ‘Het is onbegrijpelijk dat de overheid op de
  hoogte is en geen maatregelen neemt, terwijl de problematiek internationaal onderkend wordt.’

 2. Tzal ongetwijfeld aan mij liggen, maar heb je geteld hoeveel posts in 2007 over je gezondheid gingen? Geloof me, teveel. Rust wat meer, kruip wat vroeger in je bed en laat die PC langs de kant liggen… U wel genegen,…

 3. Is het echt MRSA of een “gewone” staphylokok? Doordat het aan uw been “binnengekomen” is, moest ik meteen denken aan de vleesetende bacterie, maar dat is de streptococcus pyogenes, gelukkig voor u!

  Veel beterschap en braaf doen wat de dokter zegt!

 4. Het doet me een beetje denken aan wondroos, die mijn schoonmoeder tijdens oud- en nieuw een week het ziekenhuis ingejaagd heeft.

  Alleszins heel veel beterschap met dat venijn.

Reacties zijn gesloten.