Evil Empire

Vanavond nog eens geprobeerd om een echte mens aan de e-mail te krijgen bij Google, in verband met mijn bijna drie jaar geleden om alsnog onduidelijke redenen opgeschorte AdSense-account.

Het is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat ze me ervan beschuldigen van fraude zonder te zeggen wie wat deed, en daar ik daardoor geen AdSense-dingen meer krijg. En vooral: dat iedereen die ook maar van ver of van dicht iets met mij te maken heeft (min of meer zelfde achternaam, min of meer zelfde adres) ook geen AdSense meer mag hebben. De boodschap die zij krijgen: “Your AdSense account was found to be related to an account previously disabled for invalid click activity and we have therefore disabled your account. Publishers disabled for invalid click activity are not allowed further participation in AdSense and do not receive any further payment.” 

Zonder verdere discussie mogelijk.

Ik ben wellicht niet de enige mens ter wereld die dit hier las met meer walging om zoveel hypocrisie dan wat anders.

Zeveraars, daar bij Google.

12 reacties op “Evil Empire”

 1. Ooh, ‘t is inderdaad behoorlijk erg dat je geen volk aan de andere kant van de (e-mail) lijn kan krijgen. Bij Yahoo is dat blijkbaar geen probleem. Enfin… euhm… als je op forums en blogs post, want bij de support help desk kan je ook eeuwig blijven wachten.
  ‘t Is niet omdat er nu web2.0 is dat de klassieke helpdesks niét moeten functioneren.

 2. Ook al laten ze uitschijnen van niet, maar als het op Geld aankomt zijn ze al even erg als the rest of them bunch.

  Toch bizar dat zoveel techies anti-MS zijn, maar oogkleppen ophebben voor alles wat een beetje naar open-source ruikt.

 3. Schrijf je gewoon opnieuw in met de gegevens van je vrouw, kinderen of andere lievelingen. Je zal zien dat je dan probleemloos terug gebruik kan maken van Adsense op alle sites die voordien zelfs geband waren.

 4. Wat is er onduidelijk?

  Gij zijt buitengekeild wegens klikfraude.

  Ze gaan u de details niet gaan geven, omdat klikfraudeurs met die informatie betere klikfraude gaan plegen.

  Is dat echt ZO moeilijk om te begrijpen?

  Of zijt gij er zo ene die graag moeilijk doet om moeilijk te doen? (Dat is een retorische vraag.)

 5. @zipochonder: wat is klikfraude? Ik weet zéker dat ik niet op mijneigen advertenties geklikt heb. Het moment dat ik buitengesmeten ben, is toen ik net van werk veranderd was, en dat ik plots achter een firewall kwam waar iedereen met één adres naar buiten surfte, én iedereen daar wist dat ik een weblog had.

  Constrasteer dat met de vele honderdduizenden spamblogs die vól staan van AdSense, en dat er geen enkele beroepsmogelijkheid is, en dat ze (op dat ogenblik toch) een virtueel monopolie hadden, en dat ze totaal onbereikbaar zijn…

  Maar dat is zelfs het punt niet (niet dat het me verbaast dat dàt niet tot u doorgedrongen is). Het punt is dat ze, toen ik het checkte, iedereen met dezelfde achternaam als de mijne, die in dezelfde straat als de mijne woont, die een website heeft/had op dezelfde server als de mijne, uit hun AdSense-programma hielden.

  En dàt is een privacy-probleem. Ze horen niet te veronderstelen dat als zo iemand een applictie doet, vanop een andere server, met een andere account, voor een andere website, dat die iets met mij te maken heeft.

 6. “wat is klikfraude”

  Zou dat niet in uw AdSense contract staan? En als daar staat dat klikfraude alles is waarvan Google meent dat het klikfraude is, en dat gij dus de bitch van Google zijt, en gij zet uw poot onder dat contract, dan ZIJT gij dus de bitch van Google, hé, en moet ge later ook niet komen zagen.

 7. Ik gok erop dat Michel jaren geleden is buitengekegeld uit Adsense omdat er ooit op zijn blog naast of boven de Adsense-advertenties een mededeling stond: “geef mij geld!”. Ongetwijfeld humoristisch bedoeld, maar in tegenspraak met de terms of service die zeggen dat je bezoekers niet mag aansporen om te klikken. En waarom ze dat als “invalid clicks” en “click fraud” beschouwen en niet als “enticing users to click on ads” komt vermoedelijk omdat ze alles wat tegen hun Adsense-TOS indruist over één kam scheren en dat allemaal “click fraud” noemen.

  Ik kan ernaast zitten, natuurlijk. Maar ik herinner me dat ik die “geef mij geld!” zo’n schoolvoorbeeld vond van “wat niet mag” dat ik er destijds een screenshot van bewaard heb, voor als ik ooit eens een blogpost over Adsense do’s and don’ts zou schrijven.

 8. Ik denk niet dat het dat is: de boodschappen die je krijgt zijn niet erg veel, maar toch een beetje toegespitst op de “fout” die je begin. Als de website geweld bevat, of sex, dan krijg je bijvoorbeeld iets als “your account is considered a threat to the adsense programme”.

  Ik persoonlijk denk dat het eraan gelegen is dat ik van werk veranderd ben en dat mensen op mijn werk van achter dezelfde firewall beginnen klikken zijn op de links.

  Maar als het dat wél was, dan vraag ik me wat er zo moeilijk is aan “verander eens die hoofding en oh ja we geven u geen geld zolang het niet veranderd is”. De ToS zeggen dat nù trouwens wel, maar ik kan me niet herinneren dat dat in 2003/47 ook zo was. (en ja, ik weet het: ze hebben het recht om de regels te veranderen zonder het te moeten aankondigen, wie adsense heeft moet maar ruiken dat het veranderd is)

 9. Inferis zei: “Toch bizar dat zoveel techies anti-MS zijn, maar oogkleppen ophebben voor alles wat een beetje naar open-source ruikt.”

  Voor alle duidelijkheid: Google gebruikt Open Source Software, maar daar houdt het op. De meeste toepassingen die (tot op heden) gratis ter beschikking gesteld worden (Calendar, Analytics,…) zijn closed source.
  Er is een groot verschil. Als je als bedrijf gebruik maakt van Open Source Software en de OS provider verandert zijn policy, dan kan je het product waar je gebruik van maakt verder gebruiken en dank zij het feit dat je over de broncode beschikt zelf verder uitbouwen (continuïteit verzekerd).
  Als je echter gebruik maakt van een ‘free API’ of zo’n gratis online service, dan kan de provider van de ene dag op de andere besluiten de kraan dicht te draaien, en dan mag je de business die je opgebouwd hebt op basis van zo’n gratis service opdoeken.
  Ik meld dit gewoon omdat ik één van die techies ben die wel enige bedenkingen heeft bij de strategie van Google.

Reacties zijn gesloten.