Blackberry (0)

Ik ga binnen zeer kort een Blackberry krijgen van een Vriendelijke Mens bij een PR-Bureau.

Een Blackberry. Ik hoor daar al jaren van, maar wat ik er van weet zonder op het internet te gaan kijken, is eigenlijk niet zeer veel. En wellicht niet meer correct:

  • het is een ding dat vooral gemaakt is om mail na te kijken
  • het werkt met push in plaats van pull
  • alle mail gaat via een centrale server bij RIM
  • het geeft problemen met opmaak van mails
  • het zijn logge brooddozen, gelijk veel te brede GSMs
  • het doet lastig met IMAP
  • alle ministers en ministerabels en politiekerders in België in het algemeen, hebben er één

Kijk zie. Ik ga er niet te veel over lezen op het internet en mij laten verrassen. Zo ziet het ding eruit, trouwens:

Img_28501_8300_edge_side_angle_right

En op zoek naar beelden is trouwens al één vooroordeel gesneuveld: zó enorm groot ziet dat ding er niet echt uit.

Blackberry_curve

Ik ben benieuwd. Oh, en natuurlijk: ik ben niet van plan om er positief over te schrijven omdat ik het ding even mag gebruiken, zie dat van hier. Maar ik ben ook niet van plan om er overdreven negatief over te schrijven als het mij niet aanstaat.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Hoe ‘brooddozig’ de Blackberry is, ligt aan het model. Uit ervaring weet ik overigens dat je beter een breder model kunt hebben als je wilt mailen, want het smalle model heeft twee tekens onder een toets. Dat typt voor geen meter. HTML-mails krijg ik ook niet altijd goed binnen, maar dat geldt vooral voor spam. Ik heb er dus weinig last van. Ik heb mezelf in het begin moeten leren om het ding ondersteboven te leggen, omdat het ‘u heeft mail/gemist gesprek/sms’-lampje heel erg verslavend werkt. Ik heb ook even de tijd genomen om goed met het zwarte besje te leren werken en ik kan er nu prima mee overweg. Succes ermee! (ben trouwens al vaker op je site geweest door je Drupal-verhalen)

  2. Dat lijkt me een Curve te zijn op de foto’s?. Is al een pak beter in de hand liggend dan die oude 8700 of 8800 hoor… Maar let op: op veel mensen werkt het zeer verslavend. Bij ons op’t werk begon onlangs een of andere manager tegen een van mijn mensen te klagen dat zijn Blackberry niet meer werkte en dat dat een gigantisch probleem was omdat hij nu een week op verlof ging met zijn kinderen en dat hij aan het zwembad zijn mails wou kunnen opvolgen. Say no more……

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.