iTunes werkt op mijn zemels

iTunes werkt zó op mijn zenuwen. Maar zó op mijn zenuwen, ge kunt het u niet inbeelden.

Ik heb vrede genomen met de koraalrifachtige interface, de niet-Windowsheid, de DRM-heid die me in een Vlaams-Belgisch keurslijf duwt op iTunes, met de bugs, het niet-samenwerken met last.fm. Ik kan er lastig over lopen, maar ik ga er niet lastig over doen.

Podcasts, daarentegen.

Ze kunnen nieuw of niet nieuw zijn, ze kunnen onbekeken of helemaal of half bekeken zijn. Ze kunnen aangevinkt worden in de library, ze kunnen aangevinkt zijn in de podcasts-tab van mijn iPod in iTunes. Ze bestaan mogelijks op de iPod, mogelijks in de library van iTunes, mogelijks nog op de iTunes Store, mogelijks op de harddisk.

Vaak verdwijnen ze als ik ze nog maar opengedaan heb op de iPod, want dan denkt iTunes dat ik ze al helemaal bekeken heb.

Er zijn een paar podcasts die ik gedownload heb staan, maar die ik met geen stokken op de iPod krijg. Rechtermuisknop, force to synchronise to iPod? Nu-uh. Sync all unplayed? All new? Euh, nee: ik heb er die ik nog even wil laten staan omdat ik ze nog niet helemaal bekeken heb.

En ik heb er die ik wil verwijderen zelfs al heb ik ze niet helemaal bekeken. Die laatste blijven er dan natuurlijk altijd terug op komen, tenzij ik ze manu militari verwijder van de harddisk (waar ik ze dan weer wél wil laten staan).

Sorry, maar podcasts in iPod/iTunes zijn een ramp. Een totale ramp.

Misschien ligt het wel aan de computer waarop ik het doe, natuurlijk. Da’s namelijk Windows.

18 reacties op “iTunes werkt op mijn zemels”

 1. Dank u Michel! Ik haat iTunes uit de grond van mijn hart, en als er nog eens een Mac fanboy mij daarvoor uitlacht, dan verwijs ik naar uw blog post, neh. Want gij zijt een influencer enzo.

 2. Hoe dat onder windows zit, weet ik niet, maar voor de mac is er audioscrobbler, dat last.fm aan itunes koppelt. Dat zou dan in ieder geval 1 probleempje oplossen. Van de andere heb ik geen kaas gegeven, wegens gebrek aan ipod en interesse in podcasts…

 3. Bij mij werkt iTunes in combinatie met Podcasts wel goed, nog nooit problemen gehad. Als de podcast op de iPod moet, dan gaat hij er op, oet hij er af, dan gaat hij er af. Ik gebruik wel een iets ouder iPodmodel (2e videoversie).

  Wat mij wel mateloos ergert aan iTunes is dat het zo vreselijk traag is.

 4. Als je bereid bent je iPod Touch te hacken (of hoe moet je dat noemen, jailbreaken zeker?), dan is MobileScrobbler bij mij zowat het enige dat mijn gespeelde muziek op last.fm krijgt. En dat was het jailbreaken voor mij helemaal waard.
  Met podcasts heb ik eigenlijk nog niet veel problemen gehad =/

 5. Hoezo…? Bij mij werkt i-tunes perfect samen met last.fm…gewoon je instellingen aanpassen (tools->get plugin) en dat wijst zichzelf verder uit.

 6. ik heb de laatste video ipod (classic) en geen enkel probleem…Gewoon in I tunes bij podcasts op het driehoekje naar rechts klikken en in lijst ‘ophalen’ klikken of verwijderen of … Easy peasy, zeer bizar, én ikheb ook windows.

  Ik hebwel opgemerkt dat het synchroniseren ‘vollediger’ verloopt als je het tabblad podcast open hebt staan en dan pas op synchroniseren drukt

  btw scott mills en ricky gervais podcast zijn een aanrader

 7. tjah alles van apple suckt natuurlijk op windows
  kheb ook veel problemen met itunes: hij reageert niet, mijn ipod kan hij niet herstellen, geeft steeds waarschuwingen.
  gewoon blijven sparen voor een macbook

Reacties zijn gesloten.