Terreuraanslag aan Brussel-Noord!

Een brand, wisten de geruchten. Aan een seinhuis, nee, bij de sporen, nee in het stationsgebouw! De Koninklijke Serres! Het chinees Paviljoen! De Eeuwfeestgebouwen! Het Atomium!

Rookontwikkeling, hielden de geruchten vol. Nee, uitslaande brand! Een steekvlam, méters hoog, zichtbaar tot diep in het Zoniënwoud! Een vreemde geur ook, de rijkswacht was ter plaatse in hazmat-kostuums! Bij omwonenden vielen spontaan luchtmaskers van boven de zetels naar beneden! “Biologische oorlogvoering,” gaat de mare!

Toen we toekwamen aan het station was het al van ver te zien: de brandweer was met het groot materieel uitgerukt, de straat lag kniehoog onder het schuim, sirenes, paniek, lawaai, ladders, de gouverneur en het kernkabinet!

En het gevolg?

Te laat

Vertragingen! Afgeschafte treinen! Schier onbeschrijflijke taferelen in Brussel Noord: tapijtenverkopers, hoeren, ambtenaren, dokwerkers, jongleurs, Russische dandy’s en Hongaarse roués, nog ambtenaren, kelners in uniform, twee circusdwergen met een kale poedel, drie bussen kleuters op schoolreis — chaos, chaos, chaos.

We hebben de enige trein genomen die nog reed: Brussel-Gent-Sint-Pieters via Zelzate, Ieper en Zwalm.

Ik was thuis iets na middernacht, en dan nog: ik heb een taxichauffeur moeten omkopen vooraleer hij door de regenstorm tot in Gent-Centrum wou rijden.

9 reacties op “Terreuraanslag aan Brussel-Noord!”

 1. De trein Brussel-Gent-Sint-Pieters via Zelzate, Ieper en Zwalm. Ik hoop dat dit een grap is, dat kan toch echt niet?

  (natuurlijk kan het niet, Zwalm ligt immers op de lijn Kortrijk-Brussel, waarbij de enige manier om naar Gent te geraken via Kortrijk en Brussel is, tenzij via Oudenaarde of Zottegem waar het met een diesel moet wegens gebrek aan bovenleiding)

 2. ik had meer geluk… om 17u15 keke ik rustig anar de mensen die wel drie keer trap op, trap af liepen om hetzeflde op een ander perron te doen en dan nog eens over op het perron war ik zat te koekeloeren
  tot de trein van 16u45 rond 18u15 eidnelijk vertrok aalst-gent-sint-pieters….blijbkaar de enige die reed? na tien treinen in de andere richting

 3. huh? problemen? afgelaste treinen?
  ik wou trein in Midi nemen van 19h05 richting Pieter, en heb ook trein genomen om 19h05 richting Pieter.
  .. Nu versta ik waarom de kaartjesknipper zich verontschuldigde voor 60 minuten vertraging en waarom iedereen buiten ik zo geënerveerd op de trein zat :o))

Reacties zijn gesloten.