iTunes zuigt écht

Oh, dus dat vinkje naast de tracks, als ik dat afvink, dan wordt die muziek niet op de iPod gezet, juist?

Juist?

Vinkjesttt

Nee, dus.

Ik krijg de muziek met geen stokken van de iPod weg. En ik krijg voortdurend dit te zien:

Itunes_sucks

Okay. Even nadenken: er staat geen andere muziek dan die die ik op deze computer gekocht heb, op mijn iPod. Als ik het vinkje naast de aangekochte muziek uitzet, dan krijg ik de boodschap dat er muziek op mijn iPod staat die niet in de iTunesbibliotheek zit.

Dubbel w thee ef?

Die hele zooi is al honderd keer over en weer gesynchroniseerd, en ik kan die muziek afspelen zowel op mijn iPod als op mijn computer. Ben ik dan compleet achterlijk dat ik veronderstel dat het niet is zoals Apple het mij voorhoudt in dat dialoogvenster?

Okay, whatever. Ik wil mijn muziek niet kwijt, dus ik doe Transfer. Het vinkje floept aan naast de muziek.

Qu’à cela ne tienne, ik weet nu zeker dat het getransfereerd is, dus nu kan ik met een gerust hart het vinkje afzetten en syncen, juist? Dat staat het op mijn computer in iTunes en wordt het gewist op de iPod, juist?

Beeuuuttt.

Itunes_sucks

Kloterij, iTunes. Oh, en de bug waarbij de datum en de tijd naar random datum en tijd verzet wordt als ik de laptop in standby zet en dan sync zonder iTunes af en weer aan te zetten, die zit er in de laatste versie van iTunes nog altijd in.

Dat dan weer wel.

10 reacties op “iTunes zuigt écht”

 1. Ik begrijp die ipods gewoon ni. Ik vind het eerlijk gezegd een slecht systeem. Wij hebben drie dagen zitten klooien vooraleer we de ipod van mijn schoonmoeder van muziek konden voorzien. Het was echt dramatisch. En geloof me: we zijn echt geen debielen ofzo. Ik moet het niet hebben, zo’n ipod.

 2. Al eens geprobeerd om manueel muziek op de iPod te zetten via iTunes ipv automatisch altijd je hele library te syncen? Zo behoud je toch iets meer controle. Ik werk toch liever zo. Anders de iPod eens resetten?

  Apple toepassingen (lees niet: besturingssytemen) zijn vaak ziek in hetzelfde bedje: een droom voor 75% van de zaken die een normaal mens ermee wil doen, maar de grootste miserie als je verder wil gaan dan dat. En Michel, gij verkent meestal de laatste 2% van wat je mogelijks met digitale dingen kunt aanvangen. Miserie troef dus.

  En euh… @ysabje: Ik geloof u als ge zegt dat ge geen debielen zijt. Maar eerlijk gezegd… liedjes en cd’tjes inbrengen in iTunes en dan de iPod kabel aansluiten? Ik begrijp écht niet wat daar nu mee verkeerd kan gaan. Ongeveer de helft van de wereldbevolking heeft het u inmiddels al voorgedaan (inclusief debielen). Of mis ik iets?

 3. Manueel muziek erop zetten, is dat dan “disable automatic syncing for all iPhones and iPods” aanvinken?

  Wil dat dan ook zeggen dat ik voortaan mijn podcasts manueel moet beheren? Zeggen wat er wanneer moet gesynchroniseerd worden, wat wanneer verwijderd en zo?

 4. Na de jongste update (7.7) mocht ik alles weer in een bib zwieren. Of is dat dan wel weer normaal?

 5. itunes is een nachtmerrie. Heb het opgegeven om podcasts te beluisteren omdat het zo verschrikkelijk omslachtig te managen is.

  itunes doet ook enorm ambetant met video codecs. En dan die slechte integratie met Quicktime. Audio streams die afspelen in QT standalone maar niet in itunes en omgekeerd.

  En die interface op Windows is ENORM irritant. Refresht heel slecht en vertraagt mijn (super) pc enorm.

  En waarom kan ik geen liedjes kopen op het web, moet dat nu echt via itunes?

  En waarom geen podcasts of andere non-drm content syncen met ipod via explorer of finder of google reader?

  En waarom crasht het zoveel.

  Enfin, ik ben heel moe en mijn haat tov itunes is m.i. even groot als de uwe.

  ipods sync ik via playlists. Mijn library is zoweizo te groot voor een 80GB ipod. Dus manueel lijstjes maken en die lijstjes syncen werkt redelijk. Totdat de lib xml file corrupt raakt en de playlisten opnieuw van nul mag aanmaken.

  Zucht.

  itunes

 6. Moh vent toch.

  15 seconden zoeken op het interweb, zoals jullie dat in Gent noemen levert het volgende op:

  The check can be used for various things:
  1. When playing in random mode, unchecked songs do not play
  2. For the ipod, you have an option “sync only checked songs”
  3. Can be used in smart folders in the “Match only checked songs” option
  4. If you don’t want to import tracks on a CD you can uncheck them and click import

  Enne, voor dat ge begint te zagen, die “sync only checked songs” staat op de summary page (tab) voor uw ipod in iTunes.

 7. ik wordt er ook simpel van, net 2000 nummers uitgezocht, wil ik de foto’s syncen doet dat klote systeem die hele lijst muziek er weer af knikkeren, wordt je tocg knetterziek van, dis al de 2e keer vandaag

 8. een beetje een laat antwoord, maar toch: wat kan er misgaan? awel: de ipod moest aangelsoten worden op een oude mac, wat om te beginnen niet ging, want oude macs hebben een trage usbpoort. iemand anders gezocht die een mac had. alles overgezet op een externe harde schijf (paar uur wachten want zelfs met de firewire duurde het een eeuwigheid – twas wel veel muziek), en dan de ipod aansluiten op de andere mac en de muziek proberen in te laden via de harde schijf. acht keer geblokkeerd, en een zestal uurtjes wachten. en dan is het nog zo dat je niet kan syncen met andere computers zonder alle muziek weer kwijt te zijn. en mac en pc combineren gaat niet. de ipod is trouwens al een keer of drie bevroren. gewoon moeten wachten tot de batterij leeg is. en dan van voren af aan beginnen… ik moet dat dus niet hebben, zo’n ipod. alleen maar stress.

Reacties zijn gesloten.