Human Intergroup Face

“Concullega’s” zat plots in mijn hoofd toen ik deze aan de rechterkant van mijn weblog zag staan blinken:

Hig_ad

Akkoord, er zijn ongetwijfeld nog akeliger woorden, maar ik kan er niet meteen op komen.

Human Interface Group begod! Dat zijn dus mensen die voor een deel gelijkaardig werk doen als Namahn doet (waar ik werk). En, grappig, de twee bedrijven bestaan ook precies even lang. ‘t Is te zeggen, als ik het goed begrepen heb, zijn ze door dezelfde mensen opgericht die dan elk huns weegs gegaan zijn.

En hoe de zaken draaien kunnen, en een mens vraag het zich soms af hoe klein de wereld wel niet is. Kijk, een artikel geschreven door Lieve Blancquaert (niet de vrouw van Bal Nictazar™®©, wel Lieve die redacteur was bij Knack en die zo’n tien jaar de rots in de branding was bij Netpoint, waar ik ook zo’n tien jaar zat) in Knack, verschenen op 21 juni 1989:

Integrationbydesign1 Integrationbydesign2

Zo jong dat iedereen nog was. En lees eens na hoe veel uit dat artikel eigenlijk nog altijd van toepassing is, en hoe bij het rechte eind iedereen het wel had, daar in bijna-twintig-jaar-geleden-land?

Ik vind dat dus fascinerend: over al die jaren heen al die verschillende connecties, en dat dat dan samenkomt in een jobadvertentie op een persoonlijk weblog.

Human Intergroup Face is trouwens de naam die een klant (niet kwaadwillig maar gewoon van eerlijk niet kunnen onthouden) van ons steevast gaf aan HIG, toen die in het kader van een project dat wij deden een opleiding zouden geven — ik lag telkens in een deuk, maar nu kan ik er niet anders aan denken, aan HIG dan als Human Intergroup Face, ‘t is proper.

3 reacties op “Human Intergroup Face”

 1. Pingback: Huug & Druug
 2. Het is inderdaad opvallend in welke mate het artikel van 20 jaar geleden nog relevant is.
  Alleen spijtig van het wel erg flauwe grapje over de naam ‘Human Interface Group’. BTW, hier bij ons spreken ze uitsluitend over ‘Banaan’, gewoon van eerlijk niet kunnen onthouden.

 3. Voor de minder in begrijpend lezen begaafde medemens (ahem :): het was een eerlijke vergissing van die mens, die in (enkel) mijn eigen hoofd is blijven plakken dus hé.

  Een spoonerisme zoals er nog wel meer zijn, en ab-so-luut niet beledigend of hoedanook bedoeld. Als we het bij Namahn over andere bedrijven hebben, gebruiken we de juiste naam voor het bedrijf.

  (alsof ik me plots moet gaan verantwoorden, djiezes)

  (sommige mensen hebben toch wel heel erg lange tenen, denk ik dan)

  (en als er één ding is waar ik allergisch aan ben, is het wel mensen of bedrijven of dingen wetens en willens aanspreken met een andere dan hun eigen naam — Micro$oft, Winblows, Linsux, Fotosoep, “Banaan” — dat zegt doorgaans véél meer over wie die term gebruikt dan over het aangesprokene)

Reacties zijn gesloten.