Gnyaargh. Ik had zo’n oude laptop liggen die nooit draadloos gedaan had, en daar had ik dan Ubuntu op gezet, en draadloos werkte natuurlijk ook niet en dus had ik zo’n Belkin-kaartje gekocht en daarmee werkte het dan na wat gepruts toch.
En nu werkte het vanavond plots niet meer, en doe ik een ifconfig en wat spiedt mijn oog!? Ik heb een wlan0 én een wlan1, een Broadcom teenoftander en een Belkin teenoftander.
Hoe is dat in ‘s hemelsnaam mogelijk? Een mysterieus mysterie, me dunkt.
Reacties
5 reacties op “Draadloosmysterie”
Er zit een Broadcomchip op die Belkinkaart veronderstel ik. Misschien eens in `dmesg` kijken wat hij juist doet. En kijken of alles weg is als ge boot zonder de kaart erin. Als dat niet helpt: in intrepid is NetworkManager en heel die wup weer helemaal overhoop gegooid; probeer daar anders eens mee.
(Wireless onder Linux is en blijft de shit.)
Nee, ‘t is heel vreemd: nu werkt het gewoon. Blijkbaar wat er een vals contact of zo met die Broadcomkaart: ik heb de Belkin eruit geyankt, en ik zit op het netwerk via de lucht.
Weird: toen er nog Windows op stond vond hij ook geen draadloos netwerk.
udev is een schoon ding 🙂
Zou het niet kunnen dat de proprietary driver van de broadcom geïnstalleerd werd ondertussen? Zonder internet lukt dat nogal moeilijk, eens je verbinding hebt via de Belkin, kan dat geïnstalleerd worden. Toevallig geen updates laten installeren of zo?
Normaal zou je vrij makkelijk moeten kunnen checken waarom em die rename doorgevoerd heeft. die dingen worden bijgehouden in /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
Als ge daar te veel cruft in vind moogt ge die zelfs gewoon rm’en. udev creeert die wel opnieuw bij uw volgende reboot
Of het is effectief een andere driver die even tussen in gebruikt is
Of het is omdat die wireless vijf milliseconden een slecht contact had waardoor ie uitviel, op het moment dat ie dan weer aanging, ziet udev een nieuwe netwerk interface (want wlan0 heeft nog den tijd niet gehad om te laten weten dat zijn device weg gevallen is) dus maakt em wlan1 aan 🙂