Chrome: de kleine dingen die mij tegensteken

Ik heb Chrome, omdat ik een durver ben die op de rand van het bestaan leeft, in de zin van living on the edge bedoel ik, niet van la lie de la société, al een tijd als defaultbrowser geïnstalleerd staan.

Ik mis niet zo heel erg veel, eigenlijk, en uiteindelijk is het wel redelijk stabiel. Ja, Flash valt vaak dood, en het zuipt geheugen als een Texaanse viermaalvier, en ik weet eigenlijk al niet meer waarom ik het precies als default ingesteld heb, maar alla.

De kleine dingen.

Tekst editeren is ongelooflijk frustrerend. Ik gebruik heel veel het keyboard, en als ctrl-pijltje naar links en ctrl-pijltje naar rechts niet doen wat ik ervan verwacht, dan steekt dat me grof tegen. Ik wéét dat het allemaal van Macintoshen komt en dat het daar zo werkt, maar ik zit op Windows en ik heb mijn UI graag consistent, dank u zeer wel.

Bestanden opslaan is… aargh! Ik wil vier keer een beeld opslaan op een andere plaats dan de default save as-locatie: ik moet vier keer manueel naar de juiste plaats navigeren. Kan hij de locatie, zoals alle andere programma’s op mijn computer, niet onthouden? Nee, blijkbaar niet.

Oh, en natuurlijk: geen Firebird, geen Web Developer toolbar, geen Deliciousplugin. Bah.

Maar voor de rest geen klachten hoor.

Doe mee met de conversatie

19 reacties

 1. Ik werk de laatste weken minstens 90% van de tijd met Chrome.

  De uitzonderingen:
  – Internet Explorer voor alles waarbij ik mijn eID nodig heb.
  – Internet Explorer voor het afdrukken van complexe webpagina’s waarvoor ik een preview nodig heb (Chrome heeft geen print preview) of waarvan ik kan vermoeden dat Firefox buggy zal zijn.

  – Firefox voor editeren met Javascript-based WYSIWYG-editors, die in Chrome niet werken.

  – Firefox voor als ik ergens een login of een paswoord vergeten ben dat nog wel in Firefox opgeslagen zit.

  Wat ook soms problemen geeft, zowel in Firefox als in Chrome, zijn Youtube-filmpjes die na 2 seconden stilvallen. In Internet Explorer nooit problemen daarmee.

 2. Bij mij geeft Chrome ook heel vaak niet thuis bij het copy-pasten vanuit de browser naar andere toepassingen. Ge kunt CTRL-C’en tot ge blauw ziet, maar niks zit er in de CTRL-V.

 3. De kennismaking enkele maanden geleden was al niet zo positief (installatie wilde niet verder). Verder heb ik van Google de indruk dat ze snel tevreden zijn met de producten die ze maken, terwijl ze kwa mogelijkheden wat op de concurrentie achterblijven. Dat uit zich vooral in (ook hier genoemde) “must have” features die ontbreken.

 4. Features schmeatures. Chrome is de shit en ik kan niet wachten tot de OSX-versie uitkomt. Bedenk dat dit een eerste beta is, en voor mij tot nu toe de meest indrukwekkende beta van een nieuwe browser.

  De opmerkingen van LVB liggen vooral aan de web developers van de sites of verouderde software (eID, tinyMCE2).

  Michel, die ctrl-links en rechts waar je over spreekt; is dat ‘ga naar het begin en einde van een woord’?

 5. @Wolf: ja. Webkit of geen webkit: als ik in als mijn andere applicaties met ctrl-links naar het begin van het woord ga en met ctrl-rechts naar het begin van het volgende woord, dan moet ik het niet weten dat ik in Chrome met ctrl-rechts naar het *einde* van een woord ga. Bah.

 6. De javascript-engine kan dan behoorlijk snel zijn, hij doet zijn werk niet volledig. Facebooken op chrome is mogelijk, maar dan mis je een aantal features… Textarea’s vertonen vreemde visuele mankementen (tekst blijft staan op het scherm, terwijl ik met backspace alles weghaal enzo). Voor de rest vind ik eigenlijk alleen het ‘ontdoen van chrome’ een goede evolutie. Het feit dat ik gmail kan openen via de snelstart-balk in een venster zonder toolbars vind ik geniaal.

  Maar laat het duidelijk zijn, dit is een beta, en een beta heeft altijd beperkingen en foutjes 😉

 7. Werk met een laptop en gebruik het touchpad. Langs rechts op dat touchpad zit zo’n scroll-ding (zoals het wieltje aan een muis). In Chrome werkt dat alleen maar naar onder en niet terug naar boven. Zo raar. Ligt waarschijnlijk aan mezelf.

 8. @LVB Flash 10 zou dat probleem met na-2-seconden-stoppende filmpjes moeten oplossen. Bij mij deed het dat alvast wel in FF.

  Zelf ben ik (nog) geen fan van Chrome: marketen als een web-2.0-targeted browser, en de helft van de Facebook features niet eens ondersteunen gaat er toch wat over…

  De porn-feature is handig, dat wel.

 9. Maar allez. Zowat alles wat Google maakt is beta.

  En wie zich aan wie aanpast, hangt af van de machtsverhoudingen. Google zou maar wat graag het platform zijn waar de applicatie Facebook op draait, maar de realiteit is dat Facebook het platform is dat gebruik maakt van de client Chrome.

  Tering, meet nering. Zet u.

 10. @Wolf ze zouden beiden de standaarden moeten volgen, voor zover die er zijn natuurlijk. Moeilijk zou dat niet mogen zijn, toch?

  Helaas, de realiteit is anders. Cfr. AN vs de dialecten die we spreken.

  De volgende paragraaf is flamebait…

  Gezaag? Ongetwijfeld, maar de woorden die gebruikt werden bij de lancering van Chrome (ik heb het dan over “designed for web 2.0”) waren op het randje van leugenachtige marketing speak. Ongetwijfeld bedacht door een ghostwriter van een of andere politieker (m/v). 😉

  Wanneer is de volgende release? 🙂

 11. los van heel de specialistendiscussie hier: ik gebruik 95% chrome tegenwoordig en ben er ferm content van: gigantisch gebruiksvriendelijk, en veel sneller dan explorer/firefox op mijn pc.

 12. Ben onlangs met Chrome gestart, om eens te zien of alles op dezelfde manier renderde en heb nu constant 3 browsers (Firefox, IE, Chrome) openstaan.

  Ik moet toegeven dat ik niet van het shortcutterige soort ben en mijn browser waarschijnlijk niet optimaal benut. Maar kom, in Firefox heb ik mijn set webdev plugins allerhande gewoon nodig.

  In Chrome zet ik meestal Googlespul (mail, agenda, docs etc.) open. Enerzijds gaat het lekker snel, anderzijds mis ik van alles (de google notebook integratie sucks) en heb ik me al wild zitten ergeren. De crashes op fimkes en pdfs zijn behoorlijk vervelend. En mijn PC is traag these days, niet te schatten.

  Mijn Google Notebook staat vol met dingen die ik eens grondig zou moeten uitpluizen om voorbij mijn ergernissen te raken – ik wijt ze aan onwetendheid … maar toch …

  Ook blijf ik maar een / intikken terwijl “search in page” op zijn Chromes ctrl-F is (aaaargh). Van zoiets draai ik dan tuureluut.

  Wat ik wree handig vind is dat bij een “new” tab de meest geopende sites voorgesteld worden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.