Awoert Anciaux

Kan die mens eens iéts doen zonder in tranen uit te barsten?

Ongetwijfeld een jofele kerel in het echt, vriendelijk voor jan en alleman, maar in-des-hemels-naam!
Hij zou graag nog hebben dat sp.a nog voor de verkiezingen een nieuw project lanceert… yeah right, dat is nét wat de sp.a nodig heeft, kan ik me inbeelden.

Nelly Maes en Geert Lambert hebben mijn respect in deze. Personencultus is niet mijn ding, Anciaux-de-politicus kan ik al járen niet af, hoe sympathiek de mens in het echt moge zijn, en Maes’ analyse zat er voor wat mij betreft pal op: Anciaux denkt dat hij de sp.a gaat veranderen, maar vergist zich daar schromelijk. Hij durfde het niet aan om op eigen benen te staan, en hij zal wellicht gewacht hebben tot hij min of meer zeker was van een postje ergens.

Of niet, afijn, het kan me niet zoveel schelen. Wat ik wel heel, heel erg tekenend vond, was dat Anciaux zelf zo ongelooflijk verbaasd was van de opinie van de overgrote meerderheid van de basis. Compleet los van de realiteit, blijkbaar. Hij is niet de enige in het politieke bedrijf bij wie dat het geval was.

Ik wens ze het allerbeste toe, Nelly en Geert. Zelfs als het niet lukt, kunnen ze tenminste met opgeheven hoofd zeggen dat ze het geprobeerd hebben.

Tijd voor wat meer klare lijn.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Anciautje heeft altijd een ajuin bij, daar kan een mens van bleiten, bleiten, bleiten. Zijn nieuw sociaal project is misschien een rolletje in ‘Thuis’ of in ‘Familie’ of zoiets

  2. Groot gelijk, het volste respect voor Nelly en Geert. Al denk ik wel dat Nelly een paar (communicatieve) foutjes gemaakt heeft in de aanpak van het geheel. Nu ja, ze geeft dat ook eerlijk toe, wat alleen maar te waarderen valt. Wie niet waagt, blijft maagd.

  3. Bert weet alleszins wat hij politiek waard is
    Hij heeft verschillende malen geprobeerd naast de meestal fundamentalistische groenen en de te gedisciplineerde socialisten (opletten dat je niet voor je beurt spreekt he frank vdb) een alternatief ter linkerzijde op te bouwen dat open progressief en niet rabiaat vrijzinnig was Voor ACW-ers en al wie in de CD&V nog ietwat progressief wil zijn na de “Vaamse” indoctrinatie van ene De Wever zou Bertje kansen moeten krijgen van de socialisten en voorwaarden mogen stellen om van hun partij een echte grote linkse open beweging te maken
    Want alleen een open grote linkse beweging kan een tegengewicht vormen tegen de rechtse volksverlakkerij

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.