Tips om een tweede opinie te krijgen

Ik ben een tijdje geleden een tweede opinie gaan vragen over mijn rugproblemen en eventuele operaties of niet of wel en zo wel dan wat en hoe en dingen.

De dokter waar ik bij geweest ben, heeft me niet echt enorm veel verder geholpen, en uiteindelijk weet ik sinds maandag dat het mijn eigen schuld is.

Dokter huisarts — die al, oh, 35 jaar of zo mijn dokter huisarts is — heeft me zeer duidelijk uitgelegd hoe dat eigenlijk moet, een tweede opinie over een ingreep gaan vragen bij een dokter.

Het moet zo. Binnenkomen bij de dokter en zeggen: “dag dokter, ik kom om uw opinie. Maar ik wil wel éérst meegeven dat wat u ook zegt, positief of negatief, zwart of wit, ja of neen: onder geen enkel beding — onder. geen. énkel. beding — laat ik welke ingreep dan ook door u doen of in uw hospitaal gebeuren. Al wat ik wil, is uw opinie.”

Ha. Dat weten we dan ook weer.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Idd, ideaal om zo te beginnen of ook vermelden dat je hem/haar niet om zijn/haar persoon (of naam) hebt uitgekozen, maar lukraak enkel en alleen omdat hij/zij ook die specifieke specialisatie uitoefent. (Heel handig bij dokters met een ietwat te groot ego of naast de schoenen lopen mentaliteit.) Op naar de derde, vierde, … opinie, dokters genoeg op de wereld!

 2. A, zit dat zo? Ik ben voor mijn derde opinie langsgeweest bij meneer de chirurg die de koning geopereerd heeft, en die wou me snel opereren en compleet de verkeerde procedure uitvoeren en oh, maximum één dag in het ziekenhuis houden, want meer moet dat niet zijn. En wat die professor in het UZ gezegd had, dat was klinkklare onzin.

  En daar sta je dan. Dan krijg je niet alleen vreselijk nieuws, maar dan word je ook plots in het ongewisse gegooid over wat je nu eigenlijk moet laten doen.

 3. Die meneer had misschien wel in gedachten “ik ga die mens iets zeggen dat mij nu in het hoofd schiet snel snel. Zo gaat hij bij mij komen in het hospitaal. En als hij er dan is, dán zal ik wel mijn eigen onderzoeken doen en desgevallend een definitiever en nog meer correct oordeel vellen.”

 4. Toen mijn tante ongeneselijk ziek werd verklaard, deed haar behandelende arts niet alleen verschrikkelijk koel, ze kreeg bijna geen informatie en op een palliatieve studiechemo na kon men niets meer voor haar doen. Boef baf. Mijn nonk heeft dan op internet een website van Royal Doctors gevonden. Zij zoeken de juiste artsen voor een tweede opinie. Ze zijn daar heel tevreden over. Het ging ontzettend snel en zo konden ze nog genieten van het leven & mekaar i.p.v. te zoeken naar goede artsen enz.

 5. Ik ben op zoek naar een 2de opinie over mijn oor onderzoek, 12 jaar geleden is mijn linke oor is door ongeluk uitgevallen, dus, die funktioneert niet meer, na dat alle onderzoek krijgt ik te horen dat ik geen operatie mee krijgt en sinds 3jaar is mijn rechte oor ook slechter geworden, ik word daarmee door mijn dokter niet goed geholpen. hiermee mijn hele leven stort in omdat geen werk meer te vinden, als ik ergens werk word ik snel weer afgewezen (ontslaan).

 6. Geachte,

  Vorig jaar in juni is Guy( 52) de man van m’n vriendin via spoed in het ziekenhuis opgenomen waar hij nu nog altijd verblijft.
  Zijn zicht werd in drie dagen tijd veel slechter en werd raaierig in z’n hoofd. Het werd dagelijks slechter en kon de dag dat hij opgenomen werd bijna niet meer stappen of staan, moeilijk spreken en zelf eten.
  Wekelijks werden verschillende onderzoeken gedaan en het was steedseen andere ziekten.
  Na enkele maanden kwam de vaststelling dat hij longkanker en nierkanker had waar z’n hersenen waarschijnlijk op gereageert hebben en daarvan al de ongemakken.
  Guy kreeg gemo en bestraling voor de longkanker dat na verschillende maanden verdwenen was maar waar ze geen garantie opgeven dat de kanker weg blijft.
  Omdat de nierkanker stabiel blijft hebben ze besloten om daar af te blijven.
  Guy is nu aan’t revalideren en moet dagelijks oefenen om terug te leren stappen, eten en spreken maar de dokters vinden dat hij te weinig vordert en geven ook niet veel hoop meer en is nog steeds draaierig in z’n hoofd.
  Mijn vraag is nu of jullie een andere oplossing hebben waardoor hij toch nog wat beter word?

  Dank U Jeanine Geets

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.