Ontwikkelingen, ontwikkelingen

’t Is een gemak: ze bellen mij tegenwoordig op van het hospitaal om afspraken te maken!

Overmorgen is het bij dokter uroloog, om allerlei slecht nieuws te horen van die keer met de radioactieve contrastvloeistof en dat de meneer van de scan zei “maar allez, da’s raar, ik vind uw nieren gelijk niet”, en dat ik zei “haja, dat is dan ook de reden dat ik hier lig en gij niet”. Ik heb de indruk dat het urologisch allemaal wel in orde komt, in tegenstelling tot hoe het was in pakweg november, maar dokter uroloog heeft daar ongetwijfeld een andere opinie over.

En dan volgende week is het bij dokter nefroloog, om allerlei slecht nieuws te horen van bloedonderzoeken en dingen, en om af te spreken voor operatie.

Het volgende is die operatie, alwaarbij mijn arm opengekerfd wordt en er allemaal shunts gestoken worden tussen aders en slagaders, zodat ze dan daarna proper kunnen dialyse doen.

’t Is wel wat.

En ik zou eigenlijk ook graag eens een grondige afspraak maken met de diëtist, want de richtlijnen in de boekjes zijn niet noodzakelijk genoeg, en de richtlijnen op het internet spreken elkaar allemaal tegen (wél champignons! nee, géén champignons!). Bovendien heb ik de indruk dat ze er van uitgaan dat de gemiddelde mens zich maar voor een bepaald percentage aan het dieet zal houden, waardoor het misschien allemaal wel wat te strikt zou kunnen zijn.

In ieder geval ga ik eens langsgaan met de lijst van wat ik gegeten heb, en zou ik graag specifieke feedback hebben voor mijn specifiek geval. Want ik heb geen anurie, ik ben niet diabetisch, ik heb geen ziekten die nierfalen veroorzaken, ik neem geen medicamenten — ik heb gewoon bijna geen nieren meer over. En ik heb de indruk dat die diëten er allemaal van uitgaan dat er ook wel iets anders mis is.

Allez ju, spannend dus wel.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.