Alcohol is een drug

Hier volgt een gesponsorde post. Ik heb hem al elders zien staan ook; links gaan via een omweg via doubleclick.net naar een campagnepagina en er staat een javascript in de post die het geheel ongetwijfeld wat tracket en die op behoorlijk breindode manier een filmpje automatisch doet beginnen (moest dat écht?). De reclameregie betaalt een bedrag (niet aan mij, haast ik mij te zeggen) voor het plaatsen van deze tekst. Ik begrijp niet waarom ik hier geld voor zou moeten krijgen, ik zou het ook gratis gepost hebben. Maar alla. (Er moést ook bij staan dat het een gesponsorde post was, go figure.)

Een pintje drinken op café met je maten is wijs. Een rondje hier, een rondje daar, de avond wordt leuk. En waarom zou je een rondje overslaan? Da’s toch slecht voor de wereldeconomie? Anderen zijn vervelend, maar jij bent toch een ontzettend leuke zatlap?

Niet dus.

Maak jezelf niets wijs. Te veel drinken heeft nooit leuke gevolgen.

Eergisteren lanceerde iDA zijn nieuwe sensibiliseringscampagne rond alcohol. De officiële campagne, die je op www.druglijn.be vindt, wil jongeren en jongvolwassenen in de eerste plaats informeren rond aanvaardbaar alcoholgebruik. Er wordt juiste uitleg gegeven over de concrete gevolgen en gevaren van drankgebruik en hoe je een kater (letterlijk en figuurlijk) kunt vermijden. Neem zeker een kijkje naar de filmpjes die -voor sommigen- herkenbare situaties bevatten.

Een glas drinken is gezellig, op handen en voeten de dancing uitkruipen is dat al heel wat minder. De foto’s de volgende dag op Facebook vinden is helemaal genant…

Op Facebook heeft iDA een page “De genante gevolgen van drankgebruik!” opgezet die net draait rond die echt schaamtelijke momenten die je achteraf liever niet online ziet staan. Denk maar aan de video van David Hasselhoff die in benevelde toestand een burger probeert te eten.

De achterliggende bedoeling is natuurlijk om ook daar aan sensibilisering te doen door de surfers te vragen wat er echt over gaat bij drankmisbruik en meteen de juiste info mee te geven over verantwoord drankgebruik.

iDA vraagt of je deze campagne mee wilt helpen ondersteunen door er aandacht aan te wijden op je blog, via Facebook,Twitter, …

Het belangrijkste is dat de boodschap verspreid wordt via de filmpjes die je terugvindt op YouTube:

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Verstandig blog met humor gebracht altijd een betere binnenkomer … “Geniet nooit met mate” is mijn levensmotto! , maar voor drank/drugs en andere verslavende middelen is dat je je grens moet weten “Drank maakt meer kapot dan je lief is!!!! … Beetje Bourgondisch is niks mis mee … Santé … Ciaociao, Benona

    (Pik zo af en toe wat linkjes van je blog maar dat weet je wel hé deze clipjes zet ik ooit ook op mijn eigen site thnx for all!)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.