Mensen kunnen écht niet lezen

Het overkomt mij gemiddeld een keer of drie vier per week, dat ik een wildvreemde aan de lijn krijg, die met weinig of geen introductie een meestal verward verhaal begint, en verwacht dat ik zijn of haar problemen oplos.

Daarnet weer:

 • Hallo, Michel Vuijlsteke.
 • (van paniek overslaande stem) Ja wij hebben dus een brief verstuurd maar dat was een verkeerd adres!!
 • Euh… ja?
 • Ja wel maar daar stond geen adres op en het was het verkeerd adres, wat moeten wij nu doen!?
 • Erm, het spijt me, waar gaat het precies over?
 • Awel ja het is naar het verkeerd adres gestuurd maar het kan niet teruggestuurd worden want er staat geen afzender op en wat moeten wij nu doen?!
 • Mevrouw, wie probeert u te contacteren?
 • De post!
 • Sorry, ik ben niet de Post. Hoe komt u aan dit nummer?
 • Jamaar de computer zegt dat dat hier de Post is en dat ik u moest bellen voor dringende problemen en het is echt dringend want het was een verkeerd adres!!
 • Euh, mevrouw, waar precies staat mijn nummer?
 • Op de computer!! Of is het dan verkeerd op de computer soms?!

(zucht)

Nóg maar eens iemand die “post probleem gent” of zoiets ingegeven heeft, op één van de kweetniethoeveel artikelen op Gentblogt is terechtgekomen, en dan verder doorgeklikt is naar de pagina waar de contactgegevens van de VZW Gentblogt staan en mijn telefoonnumer (in geval van zeer dringende problemen).

Ik heb het menske dan maar het nummer van de helpdesk van Bpost gegeven (022 012345, moeilijk is het niet). Ze was nog altijd in paniek, en ze begreep er nog altijd geen snars van dat mijn nummer daar stond en waarom ik niet de Post was.

Ge zoudt er uw geloof in de mensheid door verliezen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.