Science Fiction te lezen

Allemaal tips om te lezen gekregen, alhier.

Even overlopen:

 • D.M. Arnold zegt me niets. Zijn boeken zijn gratis te downloaden, maar lezen op een iPod is niet te doen, en op een gewone laptop eigenlijk ook niet — eigenlijk zou ik nog eens zo’n tablet moeten hebben. Of zo’n Kindle, tenminste. Van zodra ze uit zijn in Europa, koop ik er één.
 • Philip Pullman’s Golden Compass had ik uiteraard al gelezen. Begin zeer goed, eindigt veel minder, vind ik. Voor al wie dit goed vond: Susanna Clarke’s Jonathan Strange & Mr. Norrell van ganser harte aangeraden. Kopen zonder aarzelen.
 • Charlie Stross vond ik lastig om te lezen. Misschien omdat hij manifest wel ideeën heeft, maar dat ik vind dat hij er niet in slaagt om ze in een goed verhaal te steken. Ik ben niet verder dan Accelerando geraakt, niet van plan meer te lezen ook.
 • Alastair Reynolds vind ik minder irritant. Ik heb er voor zover ik weet alle boeken van gelezen, zelfs al had ik achteraf meer dan eens het gevoel dat ik liever zijn voorbereidende notities had gelezen. ’t Is voor een groot stuk ook zo’n geval van uitstekend universum, mwof karakters.
 • Van Mary Gentle heb ik alleen Ash gelezen, en dat kan ik meteen om het even wie aanraden die in zijn jeugd Thea Beckman graag las — iederéén dus, neem ik voor het gemak even aan.
 • Ken MacLeod staat op de te lezen lijst. Ik hoor er teveel goeds van, van overal een beetje.
 • China Mieville is een raar geval. Ik ben begonnen in Perdido Street Station en ik vond het ongelooflijk hard werk, alsof hij Mervyn Peake wou doen-maar-dan-in-het-science-fiction-achtig, en daar jammerlijk in mislukte. Het ligt nog ergens in mijn slaapkamer, onuitgelezen.
 • Neil Asher, daar ga ik wat meer boeken van kopen. Ik had Line of Polity gekocht zonder te beseffen dat het een deel van een serie was, namelijk.
 • Van John Courtenay Grimwood heb ik een tijd geleden Pashazade en Effendi gekocht. Pashazade begon zodanig verwarrend dat ik er niet verder dan het begin in geraakt ben. Als het de moeite waard is, wil ik gerust nog eens de moeite doen.
 • Jo Walton zei me niets, maar klinkt interessant. Ik heb alvast Tooth and Claw besteld: Trollope, maar waar alle personages draken zijn.
 • Ook John Meaney kende ik van haar noch van pluimen. Bone Song besteld, ik houd de wereld op de hoogte.
 • Liz Williams: zelfde laken een broek. The Poison Master komt binnenkort toe.

Dankuzeer aan de tipgevers (en vooral dan aan Martin — ik had eigenlijk ook gewoon een mail kunnen sturen, of zijn uitstekende boeklog erop kunnen naslaan).

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.