Echo? Echo?

Ha. Ik kwam op het Imke Dielen-weblog deze tegen, zonet, in mijn rsslezer:

Hier en daar hoorde je waarschijnlijk al verhalen rond een bepaalde actie #intothewild. Echt nieuwsgierig naar wat dat allemaal geweest is? Check de Standaard Magazine nu zaterdag! En laat ons weten of het de moeite was om nieuwsgierig gemaakt te worden.

Handen omhoog al wie nieuwsgierig gemaakt werd!

Ja, ik had het even zien over en weer flitsen op Twitter. Zuiver toevallig, ik zit echt niet zoveel op Twitter meer. Ik doe een knippenplak van alles wat er verscheen:

 1. imkedielen: Het was zo bijzonder leuk dat ik bijna niet meer terug naar de bewoonde wereld wou! #intothewild thx @iedereen
 2. ntone: @imkedielen het was puur genieten! #intothewild
 3. ntone: Wakker worden in eigen bed= meh… #intothewild wakker worden= ZALIG!
 4. ntone: @boskabout volgende week 🙂 #intothewild
 5. ntone: Bijna 24u overleeft #intothewild zonder gsm, trug in de beschaving en verslaving is trug!
 6. ntone: @zofie mss moeten we een afkickprogramma opzetten 🙂 #intothewild
 7. sart68: werkt aan #intothewild.
 8. ntone: Zin on terug nr #intothewild te gaan en alleen te zijn met mijn gedachten…
 9. sart68: @ntone same here. En de foto’s zijn zalig, al zeg ik het zelf. #intothewild
 10. imkedielen: #intothewild heimwee…
 11. ntone: @sart68 k kijk er nr uit! #intothewild
 12. ntone: Mijn eigen #intothewild plekje! Mijn eigen stukje paradijs… #inviteonly
 13. imkedielen: @me4all niet bepaald 🙂 we hebben een ‘actie’ ondernomen, meer hierover in De Standaard Magazine van komend weekend 🙂 #intothewild
 14. lievenvos: @ntone wat is dat #intothewild feitelijk ?
 15. ntone: @lievenvos het weekend brengt raad…. #intothewild
 16. sart68: gaat maar es beginnen aan haar stuk voor De Standaard Magazine #intothewild
 17. sart68: oh, mooie omschrijving gevonden voor @ntone #intothewild
 18. ntone: @sart68 een prachtomschrijving! #intothewild
 19. ntone: Wisten jullie trouwens dat #intothewild ook een prachtfilm is? @Leenta heeft er mij net op gewezen 🙂
 20. CHouttave: @ntone #intothewild is voor mij op de eerste plaats een onvergetelijke, fantastische, prachtige ervaring… Ik wil terug! zelf met beestjes!
 21. ntone: Who is up for a movienite @my place? #intothewild
 22. sart68: @ntone volgende week donderdag? Ik breng #intothewild en het magazine in preview mee, jij de stoemp.
 23. sart68: @ntone oeh, ik kan donderdag niet. Another day. #intothewild
 24. ntone: Woensdag 13 mei? Who’s in? #intothewild kijken! #filmavondje
 25. sart68: @ntone schrijf mij maar op voor woensdag. #intothewild
 26. sart68: gaat thuis verder schrijven #intothewild
 27. LimeBlogt: @ntone #intothewild is nog mooier in’t echt 😉
 28. ntone: @limeblogt i know, was er dit weekend 😉 #intothewild (ok bij mij was t geen alaska!)
 29. ntone: Volgende woensdag: Eet-en-Filmavondje bij mij thuis! We kijken naar Into the Wild. DM mij voor inschrijving! #intothewild #movienite
 30. ntone: Merken dat ik best nog wel geslaagde fotootjes heb van #intothewild
 31. ntone: Een mooie foto bewerken van @CHouttave #intothewild
 32. imkedielen: Leren leven zonder internet is een uitdaging. Een grotere dan 24 uur #intothewild

Volgens de zoekfunctie van Twitter: vier tweets van @imkedielen, acht van @sart68, zeventien van @ntone, ééntje van @limeblogt en ééntje van @chouttave. Allemaal boodschappen van elkaar aan elkaar over elkaar.

“Echt nieuwsgierig naar wat dat allemaal geweest is?” Euh, nee. Geïrriteerd, eerder. Ik zit helemaal aan de buitenkant, ik ben niet de hele tijd op Twitter geweest, ik heb een paar van de betrokken personen al ooit in het echt gezien, maar dat is het zowat.

Van de buitenkant gezien, afgaand op die Twitterzoekopdracht, ziet het eruit als een grotendeels mislukte poging om buzz te creëren via Twitter. Of die ene reactie van @lievenvos (“wat is dat feitelijk”) zou moeten tellen als massale nieuwsgierigheid, of het zou moeten zijn dat “iedereen” (wat “iedereen” ook moge betekenen in termen van Twitter natuurlijk) in persoonlijke boodschappen en mails en zo gereageerd heeft.

Ik word er alsmaar meer en meer moe van, van dergelijke dingen, ik. Als ik er al niet lastig van loop, wat hier meer het geval is.

‘t Zal wel de leeftijd zijn. En dat het bijna weekend is.

…maar is dat nu mijn idee, of is het een aanvoelen, of is het echt zo? Ik heb de indruk dat het zijn beste tijd wel gehad heeft, die hele Twitter. ‘t Is nog geen Second Life, maar het is toch ernstig aan het minderen, heb ik de indruk.

Het is net zoals in de tijd van Second Life: in de mainstream geraakt, “iedereen” doet het tegenwoordig, bedrijven zitten er ook op, het komt op televisie en bij politici, maar dat “iedereen” erop zit, wil precies zeggen dat er een aantal die-hards heel erg intensief op zitten, en daarnaast heel erg veel nieuwe accounts die eventjes gebruikt worden en daarna niet meer.

Doe mee met de conversatie

22 reacties

 1. Pingback: Pekes en Ertjes
 2. Awel, ik ben blij dat ik toch niet de enige ben! Al dat insidergedoe wekt enkel ergernis op. Fijn voor jullie dat jullie zo’n super geweldig fantastisch weekend gehad hebben, maar wij waren er niet bij, so /care.

 3. ‘t Zal wel zo’n doordeweeks survivalweekendje geweest zijn. Big whoop, doe ik ook 3 – 4 keer per jaar, alleen maak ik er zo geen spel over.

  Wel grappig dat ze allemaal keifier zijn dat ze een tijdje zonder internets/gsm konden *snicker*

 4. En ik dacht dat ik de enige was die me ergerde aan zulke dingen 😛 (Ik heb niemand van onze wildavonturiers in twitter staan ofzo, zag het ding op Imkes blog staan en slaakte een zucht)

  Meh, ik zou kunnen neuten over hoe ik al zowat een jaar het gevoel heb dat de blogosfeer langzaamaan steeds vlakker, minder boeiend, interessant, gezellig, fijn wordt en meer gericht op elkaar napraten, snel snel mee zijn met hypes, overal je kop laten zien zodat je zo veel mogelijk linkliefde krijgt, marketing, etc etc… Maar ‘k ga het laten 😛

 5. Waarom niet meteen een artikel op de blogs van de ‘insiders’? Wat de meerwaarde zou kunnen zijn van het op een onderonsje te houden, het kan misschien nog blijken.

  Maar de afkortingen die niet meteen verduidelijkt worden door ze even te googlen, zijn idd soms ergerlijk. Als je wilt dat slechts enkele mensen kunnen volgen, stuur dan een klassieke mail. Tenzij het idd gaat om ‘kijk, wij weten het’.
  Zo zag ik een keer overal #pkz passeren en had compleet geen idee. Bleek dat stomweg ‘pannenkoekenzondag’ te zijn!! Eens je de combi van de twee invult of er ‘gent’ bijzet, krijg je massa’s relevante resultaten. Maar zoek maar eens met #pkz alleen. :-/

 6. Verschil tussen 2 recente stormpjes in het glas water dat Twitter heet: #intothewild en #belgianfirewall
  * bij #intothewild is een journalist betrokken (@sart68), bij #belgianfirewall niet
  * media coverage van #intothewild: alleen de eigen gazet van @sart68. media coverage van #belgianfirewall: alle vlaamse gazetten, Radio 1, Zdnet, Tweakers, tientallen blogs in binnen- en buitenland
  * Waarover gaat het? #intothewild: vermoedelijk een weekendje in de vrije natuur van enkele vriendjes en vriendinnetjes. (so what? ik ben tijdens het verlengde hemelvaartsweekend ook weg met vrienden) #belgianfirewall: een maatschappelijk relevante discussie over wat kan en niet op het internet, en hoe er door een overheid best mee kan omgegaan worden.

  Gelijkenis tussen de twee: in beide gevallen is er na verloop van tijd een zekere

 7. Het stond vandaag in De Standaard Magazine, het verslag van hun tochtje into the wild. (Of was het De Morgen ? Ik kan ze niet uit elkaar houden, die magazines.)
  Zo wild was het niet. Het was ergens in het Meetjesland, en ze waren goed voorzien. Cava en zo. Een had er zelfs haar Blackberry bij…

 8. Mollom houdt niet van mij, en ik hou niet van Mollom 🙁 Ik moet altijd van die domme captcha’s intikken en zo. Maar dat terzijde.

  Moest het nu inderdaad nog gaan om een terugkeer naar de natuur zonder moderne technologie, maar zelfs dát was het inderdaad niet eens. Ach ja, zo belangrijk is het ook allemaal niet hé 🙂

 9. Het ging er ongeveer over dat ik zei dat een artikel posten op de blogs van die mensen het nut van de ‘buzz’ zou voorbijstreven. We moeten nu eenmaal met z’n allen de standaard kopen of naar de site surfen (en addinkomsten genereren). Valt zo hard op dat het lekker mysterieus moest zijn zodat we nieuwsgierig worden.

  Ik zei ook dat het me een ‘jumping the shark’ gevoel gaf. (Jumong the shark = een tv-serie of filmreeks waarin in een bepaald deel men zodanig over the top gaat om nog ‘nieuw’ en ‘opvallend’ te zijn dat het pijnlijk duidelijk wordt dat de reeks zijn beste tijd gehad heeft) Zulke dingen zijn even leuk, maar men moet steeds verder gaan om dezelfde aandacht te generen, tot het publiek gewoon compleet afhaakt…

  Trouwens, heb het artikel in kwestie nu gelezen (vluchtig) en hell, ‘t is nog erger dan een scheet in een fles imo. Een chronologisch verslagje van een kampeeruitje van vier vrienden die elkaar niet eens bij de echte naam noemen met als conclusie dat je in de natuur zodanig in een ritme komt dat je internet noch telefoon gaat missen. Wel, open deuren kan je intrappen, of door een Swat-team laten inbeuken. Toch wel het laatste in dit geval 😀

 10. Ben het helemaal met je eens, behalve over de vergelijking Twitter & 2ndLife.

  Bovendien zijn het altijd dezelfde bloggers/twitteraars die voor commerciële acties worden aangesproken. Maes, De Standaard, Nike, … het kan niet op. En ik zie nu weer een actie om bloed te gaan geven.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.