Series Finale

Het is altijd een evenement, het einde van een jaargang van een reeks op televisie.

Zoals die keer dat Krystle en Alexis in een brandend huis zaten, of die keer dat Fallon met haar auto onder die vrachtwagen reed.

Ik heb er vandaag, na wat uitstel wegens andere dingen te doen, twee gezien.

Lost s05e16–17, het einde van seizoen vijf: allemaal antwoorden op vragen, en eindelijk wordt het een beetje klaar in de hele zooi. Geen slecht einde, niet echt een fantastisch goed einde. Ik kijk (een beetje) uit naar seizoen zes, maar ik vrees dat er niet zo enorm veel meer te vertellen is. Het zou eigenlijk nu kunnen eindigen ook.

Nee, dan House. Ook het vijfde seizoen, en House s05e24 was ook de laatste van dit jaar. Een aflevering van dertien in een dozijn, ogenschijnlijk. Net zoals bijna altijd, maakt het ook hier niet echt uit wat het specifieke medische geval is dat zal opgelost worden, noch wat de oplossing was.

Het kabbelt voort, zoals andere afleveringen ook wel eens voortgekabbeld hebben. En dan, acht of zo minuten voor het einde, valt er een figuurlijke hakbijl naar beneden, die de hele aflevering in perspectief plaatst. Vorig seizoen was het er ook al niet naast, maar deze keer is het gelijk menens.

Geef alle acteurs in de laatste minuten van de laatste aflevering van House een Oscar.

7 reacties op “Series Finale”

  1. House helemaal mee akkoord.
    Als je Lost al half en half vond zou je Prison Break season finale is moeten zien.. vond de serie al een tijdje vrij zwak, uitgerokken maar het einde is gewoon belachelijk zwak tegenover de beginseizoenen.

  2. Net gezien en inderdaad: mwoeha. Ik wist echter niet dat het de finale was. Crap zeg.

    Dan maar Ugly Betty uitkijken, Deadwood beginnen, Gossiip Girl seizoen twee aansnijden en Nip/Tuck nog een shot geven.

Reacties zijn gesloten.