Kindle, eerste indruk (deel een)

Zozo, dat was even schrikken.

Ik heb gisteren mijn Kindle uitgepakt. De handleiding zei dat de batterij nog moest opgeladen worden. Grr, dacht ik, nu zit er toch wel alleen een Stopcontactdink Van Vreemde Landen bij zeker?

Kindle

Van iets dichterbij bekeken bleek dat het een USB-stekker was die in een stroomstekker zat.

Oef, dacht ik: gewoon in de computer steken en dat laadt ook op.

Wat ik dus doe. En het lichtje licht op, dus ik denk dat alles in orde is. Ik laat hem erin zitten tot het batterindicatortje vol staat en een bliksempje toont, en dan begin ik het spel te gebruiken.

Een gemak! Dat scherm! In het midden van de straat boeken kopen zonder abonnement op een mobiele dienst whatseover!

Interessante UI-keuzes! Wijs!

…en dan begon het mis te lopen. Ik heb nogal wat gewerkt, de laatste tijd, en dus niet echt veel boeken gelezen, laat staan op de Kindle. Maar deze namiddag was ik op de speelplaats bij de kinderen op school, aan het wachten op Sandra.

En die Kindle deed wel heel er raar. Boodschappen van “cannot connect” als ik naar de winkel wil gaan. De helft van de knoppen antwoordt niet, of toch zeker niet onmiddellijk.

Normaal gezien verwacht ik van zo’n toestel dat het minstens snel genoeg gaat om zonder onderbreking te lezen. Voor wie een abonnement heeft: lees hier. Voor wie geen abonnement heeft: Nielsen vat het proper samen.

De iPhone/iTouch is daar fantastisch in, in responstijd. Kijk bijvoorbeeld hoe het scrollen werkt, of de slider om het ding aan te zetten: er is niets van vertraging.

…maar het ging dus niet. Naar de volgende of vorige pagina duurt bij zo’n Kindle altijd al meer dan een tiende van een seconde, dus ogenblikkelijk is het hoedanook niet te noemen.

En vannamiddag had ik er geen idee van of het niet meer ging, of nooit gegaan had, maar die Kindle ging voor geen meter vooruit. Never mind dat het traag ging: vijf keer moeten duwen op de Next Page-toets om naar een volgende pagina te gaan, dat is ruim meer dan vervelend.

En dan vanavond, toen ik hem nog eens bovenhaalde en aanzette, flikkerde het scherm zwart en wit, en dan ging het naar het opstartscherm en stopte het helemaal.

Zo dood als een pier.

Er is een resetmogelijkheid (de aan/uitknop 15 seconden fasthouden), maar die deed helemaal niets.

En ook het opladen-lichtje deed niets meer.

Paniek? Nee. Teleurstelling.

*
*    *

Lang verhaal kort: opladen via de USB-poort van de laptop lukt niet. Ik ga morgen zo’n adaptor moeten gaan kopen.

Zucht.

En dan morgenavond, beloofd, mijn echte eerste indrukken.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Is dat niet al een eerste indruk? En geen geweldige at that? Tenzij de USB-poort op de laptop niet genoeg stroom levert, en Windows daar geen melding van maakt — dat weet ik niet, ik weet alleen dat een Mac het wél doet en verwacht onder Windows iets soortgelijks — zou ik niet weten waarom je de Kindle daar NIET aan zou kunnen opladen.

  Een nette melding van “ik ben niet goed opgeladen, jammer, probeer het nog eens” ofzo, dat had ik nog kunnen begrijpen. Maar dit…

  Kan het overigens zijn dat het ding probeert een verbinding te maken die nooit tot stand gaat komen, en daarbij de accu fluks leegtrekt? Dan nog zou je daar een nettere melding over mogen krijgen, en vind ik niet dat dat zo’n invloed mag hebben op het gebruik, maar het zou een stukje verklaring zijn.

  Sterkte. Ik hoop dat er morgen beter nieuws is. =]

 2. Er is iets van aan. Aan de andere kant…

  Er zitten vier USB-poorten aan mijn laptop; op drie van de vier laadt de Kindle op, op één blijkbaar niet, of beter: hij laadt wel op, maar heel, heel, heel erg weinig.

  Het is ook mijn eigen schuld dat ik het universele signaal voor “batterij bijna leeg” de hele namiddag genegeerd heb.

  Misschien is het een bug dat hij vreemd begint te doen bij echt massief veel te weinig batterij, want als ik hem een paar minuten aan een werkende USB had gehangen en hem aanzette, kreeg ik een propere boodschap van “de batterij is op”, over het hele scherm.

  Ondertussen is het ding helemaal opgeladen, en is het een plezier om mee te lezen.

 3. Opladen via de USB adapter van mijn iPhone werkt in ieder geval ook niet.. Ik ben nu aan het proberen de Kindle op te laden via de USB aansluiting op de achterkant van mijn mac.

  Wel vreemd dat ie gewoon netjes aangeeft dat ie aan het opladen is.

 4. Ik heb ook oplaadproblemen, ook wegens niet de originele lader gebruikt, en ’t is een bekend probleem, want ik heb al twee upcloseandpersonal sessies met supportmenschen van Amazon achter de rug, en ze vroegen me nog even geduld te hebben want “this is being worked upon” en ik sta ginder op een lijst of zo. Ik moet zeggen dat de support verrassend goed en toegankelijk is, eens ge buiten de webformkes geraakt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.