Doe mee met de conversatie

23 reacties

 1. Woont Daan niet in Wallonië ? In Manhay ? Dan is het nogal moeilijk om op de sp.a te stemmen. Wat dus betekent dat hij eigenlijk voor de PS zal stemmen. Mja … da’s een ander programma he …

 2. Chapeau dat hij gáát stemmen en een positief signaal geeft. Ik vrees alleen dat de eenvoud van zijn motivering omgekeerd evenredig is met de complexiteit van de problemen die op ons land afkomen. Net als alle andere verkiezingsaffiches, trouwens.

 3. Ah, ‘t Is zo’n echte moderne socialist met meerdere woningen. Cool! Hip! Gaat zeker aanslaan bij de werkmensch. ;-p

 4. De eerste goeie publiciteit van links die ik in deze campagne zie.
  En qua muziek kan Meuris daar ook een stevige punt aan zuigen :p

 5. Ik stem links omdat ik met men rock ‘n roll leven nog een pak gezondheidszorg zal nodig hebben.

  Ah, dus het is de verantwoordelijkheid van de staat om voor je te zorgen als je je gezondheid verpest?

  Omdat ik met plezier belastingen betaal, en ik vind dat mensen met veel geld dat ook moeten doen.

  Ja, OK, duh. Als er een punt gemaakt moet worden over procentuele belastingsdruk en lage/hoge inkomens, doe dat dan, en zeg niet zoiets nietszeggend als dit.

  Verder beter dan alles wat ik al van de SPA gezien heb. De Bert-campagne is abominabel bijvoorbeeld. Ik ben Bert niét.

  Vraag me af of hij hiervoor betaald wordt, dat zou erg zijn.

 6. Ik dénk dat het tongue in cheek was, van die gezondheidszorg.

  En ik vind zijn zin (of die van het reclamebureau, whatever) over belastingen duidelijk genoeg, en niet nietszeggend, eigenlijk.

  Verder vind ik dit meer overtuigend dat zo ongeveer elke reclame die ik al gezien deze campagne. Die van “ik ben Bert”: ik kan me niet inbeelden dat dat iémand overtuigt.

  (en ik zie niet waarom het erg zou zijn dat Daan hiervoor betaald wordt: een model zou toch ook betaald worden?)

 7. En ik stem op het NVA dus ik zou nooit kunnen samenleven met een franstalige vrouw en ik lig voortdurend in conflict met mijn kinderen, want NVA stemmers zijn nu eenmaal francofobe racisten die houden van conflicten.

  Allez serieus, wtf, waar slaat dit op?

  Redelijk laag in de onderbuik, die sp.a reclame…

 8. Wel, er staat toch “ik stem links omdat ik harmonieus samenleef met mijn franstalige vrouw”.

  Wat bedoelt hij er dan wel mee?

  Dus, omdat je harmonieus samenleeft met een franstalige vrouw, moet je wel links stemmen.

  Non-sequitur much?

 9. Ik zie een logisch verband tussen regen en een hoed opzetten.

  Maar het logisch verband tussen “harmonieus samenleven met een franstalige vrouw” en “links stemmen” moet mij toch eens worden uitgelegd.

  Allez kom, in alle eerlijkheid, het slaat toch gewoon nergens op? 😀

 10. Neehee, het gaat niet om logica, maar om retorica. Mij stoorde de insinuatie ook wel. De insinuatie dat “sommige mensen” het niet OK vinden dat je “extreem harmonieus samenleeft” met een Franstalige vrouw.

 11. Jup, die typische zelf-feliciterende emo-rethoriek die we al lang gewoon zijn bij de sp.a. “Stem links, en je bent een ferme mens met het hart op de juiste plaats.”

 12. Kweenie, ik stoor mij gewoon enorm aan al de gladde manipulatietechnieken die in die reclameposter verstopt zitten. Ik vraag me eigenlijk af of Daan die tekst wel zelf geschreven heeft. “de spa dankt Daan voor zijn engagement”. Uw smoel uitlenen voor een sp.a poster, dat is natuurlijk een grandioos engagement voor een socialere samenleving. En dan nog “extreem harmonieus samenleven” met een franstalige vrouw. Misschien moeten we allemaal een beetje meer Daan worden!

 13. Oh, maar ik ben het met u eens. Dit is dan ook geen reclame voor mensen die “links” niet genegen zijn: het is een verwachtingspatroonbevestigende tekst, denk ik. Gericht op mensen die traditioneel links zouden stemmen maar die nu gedesillusioneerd zijn in de machinaties van sp.a en/of die geneigd zijn om een Foert Godverdomme We Gaan Eens Zien Of N-VA Het Zou Kunnen Loskrijgen-stem dreigen te doen.

  Het is een feelgood-ding dat enkel de al vroeger overtuigden bereikt, niet met rationele argumenten maar met emotionele.

  Wat Daan betreft: meer respect hiervoor dan voor wafelende “ja maar nee maar ik ben wel weldenkend maar ik plak daar geen partij op”-mensen. Het zou me niet verbazen dat hij de tekst zelf geschreven heeft, maar het omgekeerde zou me ook niet verbazen.

 14. Knappe affiche.

  En als ik het zo lees, mag ik er niet aan denken dat die zageventen van NVA de verkiezingen zouden winnen :o)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.