J’connais

Ik weet het niet zeker, maar ik dénk dat er in België een stuk of vier-vijf creatieve mensen moeten rondlopen. Misschien zelfs meer.

Het is al een tijdje geleden dat ik er nog gezien heb in het echt, maar ik weet bijvoorbeeld pertinent zeker dat er –tenminste in de jaren 1990– minstens een paar goede grafische ontwerpers te vinden waren in België.

En misschien dat het maar om te lachen is, dat ze daar in Cannes allemaal prijzen geven aan Belgische reclamemensen, maar met een beetje zoeken zou het toch ook wel mogelijk moeten zijn om links rechts een paar reclamekerels en/of -meiden te verzamelen die een campagne op poten kunnen zetten?

Kan iemand mij dan verklaren waarom deze monstrositeiten in alle stationsgebouwen-en-wie-weet-waar-nog-allemaal hangen?

IMG_0903.JPG

Dat is toch wel godgeklaagd lelijk? En die eu4be, is dat een verwijzing naar sharia4be? Is dit misschien een campagne van anti-Europa-mensen?

Ik vermoed het, want als ik naar die eu4be ga, dan staan daar praktisch enkel negatieve dingen te lezen over Europa: Leefmilieu: 15 miljoen euro boete voor België en België: Gele kaart van Commissie voor btw-regels in vastgoedsector en voor rechten van zelfstandigen uit andere EU-landen, ik vind dat gelijk niet meteen een touchy-feely-goed gevoel geven over de EU.

En toch is het iets officieels van Europa. Het domein is wel degelijk geregistreerd door Wille Helin — “Organisation: Commission europeenne Representation en Belgique”, zegt eurid.eu.

Dan vraag ik mij alleen maar af: wie heeft daar hoeveel geld aan gegeven waarom? Voor zo’n afgrijselijke affiche? Wat is de boodschap eigenlijk? En zouden ze niet beter iets anders gedaan hebben met dat geld? Bijvoorbeeld samenleggen met de mensen van deze (sorry voor de slechte foto, gsm in de metro):

IMG_0013.JPG

Op dit kleine stukje metro-affiche vier verschillende lettertypes. Vier! Dat is niet eens meer verkeerd, dat is gewoon met onze voeten rammelen.

En dan de inhoud: I-love-EU, en dan een krulletjes-eu, en een URL: trio.be. Op www.trio.be staat geen site, helaas. Oh ja, ik weet wel dat het eutrio.be is, en dat dat de officiële site is, maar een gewone mens weet dat niet. Die gaat naar trio.be, ziet er niets, en stopt met zoeken. En trouwens, zelfs “eutrio”, dat is vies. Klinkt als een ziekte die koeien aan hun uiers krijgen.

Jongens: coördineer dat daar eens, allemaal.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Gisteren nog voorgelegd aan één van mijn studenten tijdens het marketingcommunicatie-examen. Ik kon haar nauwelijks kwalijk nemen dat ze mij het antwoord op vermoedelijke doelgroep niet kon beantwoorden.

    Voor haar evalutatie: “volgens mij is dat door lagereschoolkinderen gemaakt” heeft ze wel hoge ogen gegooid…

  2. Die eerste is precies voor een bordeel of zo: die kleurtjes en het lettertype van de 4. Vreselijk!

  3. Die gekrulde eu is eigenlijk het officieel logo van het gedeelde voorzittersschap met Spanje en Hongarije, en dat logo is gekozen in een wedstrijd waar enkel studenten grafisch ontwerp aan mochten deelnemen. Ik vind ook niet dat ze de beste keuze gemaakt hebben, er zaten veel betere logo’s bij, dus da’s al een beetje een verklaring voor het knullige logo. Wat ze met de rest van die affiche uitgevoerd hebben en wie dat op zijn geweten heeft, geen idee …

    Helemaal mee eens ook wat dat roze geval betreft: het concept slaat nergens op (volgens mij is er zelfs geen concept) en de uitvoering is al even abominabel, zelfs ik zou beter kunnen, en dat zegt iets. 😀

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.