Dat was raar: ik kreeg een uitnodiging voor een meeting met drie collega’s en vier mensen van ergens anders die ik nog nooit gezien had.

De bedoeling was om elkaar wat te leren kennen en om te zien of en hoe we eventueel zouden kunnen samenwerken. ‘t Viel eigenlijk wel mee: via Zoom, eerst iedereen zichzelf voorgesteld, de context wat geschat en dan vier kleine breakout-kamertjes waar we twee aan twee met elkaar konden kennis maken, als waren we verplicht om met elkaar te spreken op een receptie of iets dergelijks.

Het plan was om dat een kwartier lang te doen en dan weer allemaal samen te komen, maar een kwartier bleek te kort en we hebben het dan maar een half uur gedaan en zelfs dát was misschien nog wat kort.

Het was de bedoeling dat we zouden nota nemen terwijl we aan het spreken waren, in miro.com, een online whiteboarding/postitdinges.

Dat laatste lukte bij mij niet echt, wegens in elkaar gedoken boven een laptop die onverklaarbaar hondstraag was. Maar behalve dat, viel dat wel mee.

Verder een paar screencasts gemaakt. Geen script gevolgd of zo, gewoon gedaan en opgenomen met OBS. Ik weet niet hoe nuttig het zal zijn. Ik weet wel dat veel mensen het liever gewoon zien gebeuren dan een uitleg te lezen, hoe duidelijk die uitleg ook mag zijn, dus ‘t zal zeker geen verloren werk zijn.

OBS voor screencasts met geluid, trouwens, maar voor korte filmpjes zonder geluid ben ik zeer content van ScreenToGif: in tegenstelling tot wat het lijkt te zeggen, kan het wel degelijk ook fimpjes maken die geen gifs zijn.

*
*        *

En verder, tja. Ik zit al acht dagen thuis. Ik ben het huis niet uitgekomen. Ik mis het niet. Ik heb vandaag voor het eerst in die acht dagen een hemd en een das en een vest aan gedaan.

De monitor die ik gisteren besteld heb, is toegekomen. Mijn bureau is half opgekuist: genoeg om de drie monitors een plaats te geven, een aantal kabels weg te doen en wat dingen die in de vuilbak moesten, in de vuilbak te kieperen.

Morgen doe ik de rest. Ik denk dat ik wel eens zou beginnen denken aan een reorganisatie van boeken: de boekenkast achter mij staat nu voor een groot deel vol met boeken die de kinderen ooit hebben gelezen maar nu niet meer (brrr, Geronimo Stilton bijvoorbeeld).

Misschien is het wel een goed idee om die allemaal op een stapeltje te leggen en een klein bibliotheekje met boeken voor het werk aan te leggen. Naslagwerken en inspiratie en zo. We zien wel.

Onder mijn bureau staat een letterlijke wasmand vol kabels en andere brol waar wellicht de overgrote meerderheid nergens meer voor kan dienen. Misschien dat ik daar ook eens naar zou moeten kijken.

*
*        *

Dingen die ik zou moeten (willen) kopen:

  • Een webcam die beter is dan de aardappel uit 2001 die ik aan mijn desktop had gehangen, en die recent blijkbaar de geest gegeven heeft.
  • Een verloopstuk van 3.5mm naar 6.5mm zodat ik mijn koptelefoon in mijn Korg kan steken
  • Nieuwe sletsen. De sletsen die ik nu aan heb zijn om te beginnen twee ongelijke sletsen, één met een achterkant aan de hiel en één zonder achterkant. Ze waren, de eerste dag dat ik ze had, allebei enorm comfortabel met een zachte zool en alles. Na die eerste dat was de zool platgelopen en het omgekeerde van comfortabel. En zelfs herhaald in de wasmachine steken krijgt ze niet meer appetijtelijk.

…en kijk, gewoon het feit van het op te schrijven en ik heb het gedaan, zie. De sletsen en het audiostukje zijn gekocht. Schandalig, eigenlijk, dat dat zomaar kan. Het ergste van al is dat het twee aparte bestellingen zijn, voor elk een paar euro, en dat ze alletwee gratis gaan geleverd worden. Op een andere dag. Ik ben de schaam van België, jaja, ‘k weet het.

(Webcam heb ik niet gekocht: de webcams zijn overal uitverkocht. Behalve de webcams van duzenden euroots. En zo zot ben ik ook niet.)

*
*        *

En verder zie ik dat het geregend heeft. En dat de lente genadeloos verder zijn intrede doet. Nieuwe blaadjes op de kruiden, overal:

Één reactie op “Quarantaine dag 8: onvoorziene meeting”

  1. Ik had ook zo’n kapotte aardappel en kreeg van een collega de tip eens naar iVCam te kijken, en voor OBS werkt dat wonderwel.

Reacties zijn gesloten.