25 reacties op “Achterlijke hond”

 1. Die kat is gemeen en achterbaks, liever een domme hond die het goed meent en geen kwaad ziet in een hert dat op hem af komt gelopen omdat hij blindelings vertrouwen heeft in het goede van de wereld rondom hem dan een slimme kat die evil is. Nah.

 2. Ik zie die kat toch niet uit de buurt blijven. Ocharme die hond…en het baasje dat denkt dat het hert Engels verstaat.

 3. Ah, de eeuwige discussie. Wat heb je liever in een metgezel?

  Een kat die zelfstandig kan nadenken? Of een hond die die u met liefdevolle ogen blijft aankijken, zelfs al behandel je hem als het vuil van de straat?

  Een dier dat zichzelf proper houdt, of een beest dat uren in de wind stinkt, ook uit zijn bek?

  Een partner die je met respect behandelt of een slaaf, is de vraag eigenlijk, denk ik.

 4. Katten en respect? Hah.

  Katten zijn evengoed vieze beesten. Hoeveel haar dat niet achterlaat als dat heeft liggen maffen in de zetel. Bah.

  En op bed pissen, alsof het een kattenbak is (ook al staat die 4 meter verder proper te blinken). Probeer dat maar eens proper te krijgen, met hun vieze doordringende kattenpis.

  No thanks. Ik heb niks tegen katten, zolang ze maar buiten zitten.

  Het blijven beesten, en beesten zijn vies. Ongeacht.

 5. Ocharme dienen hond … ie had het beter op een lopen gezet 🙁

  Madame le chat heeft trouwens dikke chance dat ze wél snel weg is kunnen ketsen, of ze had er ook van :-S

  (for the record: I’m a cat-person)

 6. Honden schijten waar hun baasje hen laat schijten, liefst voor iemand zijn deur en…. oja zakje vergeten, ik stop die drollen dan in baasje zijn brievenbus als ik weet waar hij woont! En katten pakken vogeltjes die ik voeder in mijn tuin, dus altijd een emmer water klaarstaan om over kat te dsjakken! Huisdieren, neen dank je, ik zie liever kinderen spelen dan honden blaffen en katten janken,

 7. Haha, Michel, sloeber.

  Je hebt, net als je domme katten hebt, domme honden. Dit was echt een onnozel beest.

  Beestjes zijn wijs, ze hebben gewoon hun trekjes, sterktes en zwaktes.

 8. Mottig hertbeest trouwens. Ik was het eigenhandig gaan doodschieten als ik het dat met mijn hond zie doen die zeker 100 meter verderop staat en niks verkeerd doet. Herten, die zijn pas dom.

 9. Honden zijn niet alleen dom, ze stinken vooral. Oh zeker, een slecht opgevoede kat kan stinkende pis achterlaten, maar een hond –zeker van enig formaat– heeft gewoon een lijfgeur. Een voortdurende, niet aflatende, zoetig-weeë misselijk makende lijfgeur, vooral als zo’n beest juist in de regen gelopen heeft.

  Om niet te spreken van een stinkende bek.

  Om nog niet te spreken van honden die zichzelf in de stront rollen. Of stront opvreten.

  Dat artikel in The Telegraph: mbwa ha ha. Ik zie het die honden al doen: arf arf arf hijg hijg hijg oh mijn baasje wil dat ik hem plezier arg arf kwijl hijg oh mijn baasje mijn baasje arf arf hoe kan ik u een plezier doen arf arf koordje trekken whatever you say baasje arf arf stink hijg kwijl mag ik nu een schop voor mijn kont alstublieft baasje arf arf.

  En ik zie het die katten ook al doen: Mrauw. Yeah, whatevers. Alsof ik straks geen voedsel meer zou krijgen. Ik ga hier wat liggen liggen denk ik.

  En dat ge een hert dood zou schieten dat zijn jong beschermt: dat is zó typisch iets wat alleen een hondeneigenaar zou zeggen, ‘t is niet meer proper.

 10. Komaan. Wat doet dat hert daar in the first place? Ge gaat mij niet zeggen dat die hond die fucking ver staat het verdient om zo aangevallen te worden. Als er 1 dier is dat het verdient om zo aangevallen te worden dan is het die mottige kat die niet anders doet dan provoceren. But then again, als die kat op dezelfde manier wordt aangevallen dan scheelt er niet veel meer van over.

  Ik heb niks tegen katten hoor, maar evenmin iets tegen honden. Na dit te zien, zeker en vast iets tegen herten.

 11. Wat weet ik wat dat hert daar doet? Misschien was het wel een hert dat de één of andere idioot gekocht heeft om in zijn tuin te laten rondlopen en heeft hij het laten loslopen? Misschien is die straat wel net naast een bos waar al sinds eeuwen en eeuwen herten rondlopen? Als de scene zich afspeelt in Cranbrook, Canada, dan lopen daar écht wel meer herten rond.

  Het is deze Cranbrook, waar het gebeurt. In de Canadese Rockies. Er lopen trouwens zó veel herten rond, dat er stemmen opgaan om al wat hert is en in de stad rondloopt, dood te schieten op het zicht.

  Even serieus: zowel kat als hond waren ongetwijfeld brave beesten. Ik heb katten zien jagen, en dat is niet wat die kat hier deed: ze was benieuwd en ze kwam kijken.

  Het hertenjong deed wat hertenjongen doen: zich zo klein mogelijk maken en stil blijven liggen.

  Het moederhert deed wat een moederhert doet: de bedreiging inschatten en dan in actie schieten.

  In het wild is zo’n kleine kat geen bedreiging voor een hertenjong, ergo valt ze de kat niet aan. Ze slaat alleen als de kat een klauw in haar neus poot (en die kat doet dat alleen omdat *zij* zich plots bedreigd voelde door een groter beest, dat vanaf de kat gezien op dat ogenblik te dichtbij kwam).

  Die hond, wat hij ook doet — en hij lag daar niet gewoon, als je naar de film kijkt zie je dat hij op het hert afkwam — is een bedreiging. Het hert zag niet “doodbrave hond, debiel kwispelstaartend en met zijn achterlijke tong uit zijn stinkende bek komende likjes geven aan iets dat er hond-achtig uitziet”, het hert zag “groot beest; ruikt naar wolf; eet hertenjongen op; is te dicht om nog weg te lopen — stámpen, en hopen dat mijn jong het overleeft”.

  Het stomste wezen in dat filmpje is de mevrouw achter de camera. Herten zijn wilde beesten. Zelfs al zien ze er schattig uit, wilde beesten blijven wilde beesten. Bambi’s zijn even dodelijke wezens als everzwijnen of wilde honden.

 12. Het enige wat ik zie is een hond die de tegenovergestelde richting uitloopt van het hert eens hij in beeld is. Maargoed, daar gaat het niet om. Ik ben het eens met uw uitleg. Het was eigenlijk vooral de laatste zin uit uw post die ik aanstootgevend vond aangezien de kat veel nieuwsgieriger is dan de hond. Ik vind het bijgevolg een jammere zaak dat die hond zo hardhandig wordt aangepakt.

Reacties zijn gesloten.