RSI

Kom dat nu in nu in ‘s hemelsnaam tegen: ik heb iets RSI-achtigs in mijn hand.

Dat was geleden van, euh, 1986, toen ik dagen en weken aan een stuk met een muis aan het tekenen was in Degas Elite op mijn Atari, en dat ik in de muis van mijn hand de één of andere tendinitis had. Opgezwollen, rood en blauw, hand onbruikbaar, arm verdoofd, the works.

Ik heb in de jaren tussen dan en nu geen dag niet aan een computer gezeten, denk ik, en de meest stomme fouten begaan: slechte houding, uren en dagen aan een stuk onnatuurlijke bewegingen doen – beelden bewerken met een muis, dat soort dingen.

En niets: geen een probleem aan mijn handen of vingers of armen.

Maar nu dus wel, en geen idee waarom. Nu is het, of all places, in de pees van mijn rechterpink: begonnen als een soort blauwe plekachtig gevoel, en ondertussen al een helemaal ongevoelige pink en pijnscheuten in mijn pols en alles.

Yo hoho.

Ik gebruik mijn pink voor rechtershift en enter, dus eigenlijk al met al niet zo enorm veel. En op mijn muis doet hij eigenlijk niets.

Een tijdje het zeer rustigaan doen, denk ik. En zien wat er gebeurt: die keer in 1986 is het ook vanzelf overgegaan.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.