Batterijzuipers

Mijn telefoon en mijn fototoestel zijn bij tijd en wijlen batterijzuipers.

Om 1u30 ‘s morgens was mijn telefoon 100% opgeladen; tegen 8u30 ‘s morgens was er nog 74% over. En ik had er niets mee gedaan, de telefoon lag gewoon naast mij op de nachtkast niets te doen.

En dat was al beter dan de reis van Gent naar Straatsburg: ik had hem niet op Airplane mode gezet op de trein, ik vermoed dat hij dus voortdurend naar nieuwe gsm-masten en carriers aan het zoeken was of zo — in ieder geval ben ik vertrokken met een telefoon aan 100% om 6u ‘s morgens, en toegekomen met een telefoon aan 12% rond 13u. En ik had er maar een paar keer mee naar mijn mail gekeken, en om de zoveel tijd eens de gps aangezet.

Ik steek het op iOS 4, denk ik.

Het fototoestel, daar weet ik gelukkig wel waar de batterijzuiping zit: de gps. Als ik die gps niet afzet, dan zuigt die op een nacht en een dag een volle batterij uit, zo bleek vanavond toen ik wat foto’s wou nemen.

Vivement dat al die dingen op memristoren gaan werken.

Doe mee met de conversatie

20 reacties

 1. Ik denk dat je batterij defect is.
  Mijne gaat ruim anderhalve dag mee bij vrij intensief gebruik.
  Overnight verliest ie amper 1 of 2 percent.
  GPS, Bluetooth af. 3G;Wifi aan.

  don’t blame iOS4, blame yourself:)

 2. En zelfs al is de batterij kapot, dan moet Apple dat maar melden. Zijn er geen apps die de current capacity kunnen vergelijken met de design capacity? Of is dat tegen hun “API’s”?

 3. Michel,

  omdat uw analyse al te vaag is en vol gaten zit en ge al te snel klaar staat om te fingerpointen (in de verkeerde richting dan nog )

 4. Allez, spam-alert : heb 1 keer, tot mijn volle tevredenheid een reservebatterij voor mijn windows-smartphone gekocht bij de volgende Chinees:
  http://www.batterybay.net/

  Op een dag of 10 gratis thuisgeleverd met de post (betaling met pay-pal dus ook geen risico dat ze met uw visa-kaart aan het feesten gaan)

 5. “Lowieken”, als wat ik schreef in uw wereld voor een analyse doorgaat, dan wil ik niet weten wat voor u een wilde gok is.

  In airplane mode en zonder gps verlies ik ongeveer 1% batterij per twee à drie minuten, met geen enkele applicatie open.

  Tot een tijd geleden — toevallig of niet vóór ik er iOS 4 op zette, kon ik gemakkelijk een dag doorkomen, filmpjes kijken en games spelen z’n wat gps en 3G.

  Nu is dat niet meer zo. Ik weet niet waarom, ik kan alleen vaststellen dat ik bijvoorbeeld in het typen van deze reactie van 44 naar 41% ben gezakt. Bluetooth en wifi en zo af, 3G aan
  Nee: 40%.

  Dat vind ik niet zo fijn, da’s alles. Ik vermoéd dat het ergens een bug in iOS4 is en da het wel zal opgelost raken. Het zou ook kunnen zijn dat het de batterij is die kapot is. Of nog iets helemaal anders.

  Wat het bijna ongetwijfeld niét is, is mijn schuld.

  38%, trouwens.

 6. Michel,

  Het is wel uw schuld dat ik hier mijn tijd moet steken in zo een domme discussie. Ik had tot voor kort ook een iphone 3GS (ik vermoed dat ge zo eentje hebt?). Geen noemenswaardig verlies in battery life sinds iOS4.
  Maar de kans bestaat natuurlijk dat ze er in de fabriek een super batterij ingestoken hebben bij mij.

  100%

 7. Allez allez. Rap naar hus, kleine trol. Misschien is er wel Mega Mindy op tv. Of anders een heruitzending van een Jobs-keynote.

 8. De oorzaak en oplossing ligt toch voor de hand? Binnenkort brengt apple een update uit voor de batterij indicator, omdat die nu foutief laat denken dat de batterij sneller leeg loopt dan in werkelijkheid het geval is (ref. de ‘fix’ voor applegate).

  En nu zonder zever: misschien is het eens tijd om uw batterij helemaal leeg te laten lopen, zodat die zichzelf eens opnieuw kan kalibreren (aangeraden om dat alle maanden eens te doen met een lithium-ion batterij).

 9. Ik heb eigenlijk nooit gesnapt waarom die batterij in een Iphone ingebouwd zit. Als je nu problemen hebt ben je dus verplicht u toestel te laten herstellen, of je moet het zien zitten om het zelf open te halen en te vervangen…
  Een vervangbare batterij is toch zoveel handiger…

 10. Ik ga een poging wagen bij ipodrepair.nl

  Bij de “officiële” Apple support center in Gent (switch) weigerden ze gewoontjes om de batterij te vervangen, zelfs niet tegen de veel te hoge prijs die geafficheerd staat op de site van Apple, grr fuckers.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.