Bananenalcohol

Ik weet nog niet wat het gaat worden, noch van consistentie noch van uitzicht noch van smaak, maar ik kijk er alvast naar uit.

Ingrediënten! Nu al: bananen, alcohol (94°, te kopen in de supermarkt), een vanillestok. Binnen een week: suiker en water.

Bananen, alcohol, suiker

Manier van werken! Bananen in schijfjes snijden, in een bokaal doen die degelijk afgesloten kan worden, en bedekken met alcohol. In mijn geval was dat 500 gram bananen en 500 ml alcohol.

Bananen in pot

Een vanilleboon in twee snijden en erbij doen, en dan een goede week laten macereren op een donkere plaats.

Klaar om een week te staan trekken

Het doel: een heldere likeurachtige substantie. Ik ben van plan om er elke dag eens aan te schudden, en dan na afloop het geheel te filteren. Misschien door een fijne zeef, misschien door een koffiefilter. Misschien plet ik de bananen wel eerst. Misschien ook niet.

Binnen een week doe ik dan een kilo suiker in een liter water, breng ik dat aan de kook tot het een lichte siroop is, en giet ik het nadat het afgekoeld is bij mijn gefilterde alcohol.

En dan in flessen gieten, nog een kleine week laten trekken, en dan in de koelkast of de diepvries.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Dat zou wel eens lekker kunnen zijn, maar voorzichtig met die suiker, een kilo lijkt me wat aan de onstuimige kant. Zelf vorig jaar sleedoornvodka gemaakt, 500 gram suiker op 750cc vodka en ondanks de wrange sleedoornsmaak is het resultaat veels en veels te zoet.

  2. Bananen pletten en dan zeven? Volgens mij toch niet met en koffiefilter. Tenzij: eerst door een puntzeef of zo, en dan in tweede instantie door kaasdoek of zo? En als het lukt: graag een volledige beschrijving van de werkwijze. En ook wat de bedoeling is: Pisang Maison of Banana Vodka?

  3. Dat suikerstroopje kan je ook vervangen door te kopen rietsuikersiroop. Een iets meer te voorspellen resultaat, en minder kliederwerk.

  4. Niet pletten, anders is het en brij en is het resultaat (na dagen uitlekken) nog troebel.
    Ervaring opgedaan bij het maken van kweeperenlikeur…

  5. Dat mag toch troebel zijn? Lijkt me wel lekker, maar inderdaad zoet. De oplossing: Pulco citroen! Een paar drupkes bijdoen en het zal al veel minder monddichtplakkend zoet zijn. Lekker!

    Ocharme die sleedoorns! Ik heb altijd medelijden met die beestjes als ik dat op de kaart zie staan in’t Dreupelkot. In gedachten hoor ik ze schreeuwen als ze tot dreupel verworden 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.