Altijd een beetje reizen

Toen we opstapten, had de trein al acht minuten vertraging. En dan zei de mevrouw over de intercom dat we via een alternatieve route zouden rijden en dus nog eens twintig minuten extra vertraging zouden oplopen.

En na Gentbrugge kregen we te horen dat de trein maar tot Denderleeuw zou rijden. Dat we daar dan maar zouden moeten onze weg vinden.

Zucht. Nog goed dat ik geen afspraken had vandaag.

12 reacties op “Altijd een beetje reizen”

 1. Al goed dat ik in merelbeke het wijze besluit nam maar langs gent sint pieters te gaan… ik voelde het al aankomen: trein heeft tien minuten vertraging (ah, hij komt op zijn normaal uur toe)… trein heeft kwartier vertraging (allé tis weer zover)… trein heeft meer dan kwartier vertraging door defecte locomotief (zouden we langs sint-pieters gaan? Best wel, zijn we toch zeker dat we in Brussel geraken)… trein op spoor 2 zal aankomen op spoor 4 (oei ze verzetten die al, dan moet hij zeker wachten op andere treinen, op naar spoor 1 voor de trein naar gent-sint-pieters)…
  Een langzaamaan vrij normale ochtend aan het worden zo op een perron in Merelbeke.

 2. Verleden week uit Harelbeke vertrokken naar Leuven op de lijn Kortrijk – Gent – Mechelen – Leuven. Rond Dendermonde bleek er een brug kapot, waardoor we moesten omrijden langs Brussel. Ik zag het Atomium passeren, dacht nog: aha, misschien laten ze reizigers voor Leuven uitstappen ergens, maar neen: quasi stapvoets terug naar Mechelen, en van daaruit dan naar Leuven. 50 minuten vertraging. NMBS: je ziet nog eens wat van ons mooie landje.

 3. ik hoorde dat dat stom mens aan het omroepen was toen iedereen ana het uitstpapen was en de anderen nog aan het opstappen…
  toen belde die madam voor mij naar haar werk om te zeggen wat jij hier zegt dat werd omgeroepen tijdnes het uit-en instapmoment.
  ik dus nog net uit den dampoort-trein gesprongen en naar sint-pieters…nog net de 24 na gehaald
  jeetje

  als de reizigers nu eens zouden staken ipv het treinpersoneel komende week

 4. wel ik vind dat eens geen slecht idee, wij eens staken ivp de nmbs, maar dan niet massaal met de auto naar brussel trekken he?
  hoe gaan we dat aanpakken? ik doe mee!! 😉

 5. ik zie dat eerlijk gezegd wel zitten hoor! we weten allemaal nog wel wat 1 zwarte vrouw op de bus in amerika bereikte…

  misschien moet we wel een facebookgroep oprichten 😉

  neen serieus, wat is een goed forum om dat hier es te doen lukken?

 6. Misschien een bizarre redenering. Daar gaan we.

  De NMBS is een onderneming, die het al eens moeilijk heeft. Ze werkt circumstances permitting. Altijd zo geweest. Overigens net zoals het autoverkeer.

  Stel België houdt op te bestaan. Wat gebeurt er dan? Niemand weet het wat de spoorwegen betreft.

  – Tussen de BRU / BXL staitons afwisselend een VL / WALL / internnationale trein laten rijden? Absurd.
  – Komaan er is – stel je voor – een echte splitsing. Dan terug naar het idee dat in de 19e eeuw Kerk en Spoorwegen deelden? Mechelen is de hoofdstad. Van daaruit zijn ooit de eerste sporen getrokken. Toelichting in boek ( zeventiger/ tachtiger jaren) ” De Reizigers worden verzocht ” van ” in te stappen ” , een boek van Johan Struyve. heerlijk boek.

  Tenzij men – zoals in de autogekke bedrijfswereld voor common sense doorgaat- Sint Niklaas tot hoofdstad uitroept, ” omwille van de centrale ligging” in het midden van VL”.

  Een kleine omleiding nu omwille van omstandigheden is daarmee vergeleken echt klein bier.

 7. De NMBS wordt ultiem beoordeeld o a op (1) stiptheid, (2) veiligheid.

  Soms conficting goals.

  Ik neem zelden de trein. Dus onbevangen.

  Stel Be wordt gesplitst. Er bestaan nu tussen VL & WALL nauwelijks verdragen. VL heeft er des te meer ondertekend met bijv NL en Catalonië.

  OK.

  Het goederenverkeer vanuit de ogen van de NMBS. Er blijft een zekere economische interactie tussen VL & WALL. Het wordt een buitenrechterlijke puzzle om dat pragmatisch op het spoor te zetten.

 8. Veel te veel comments en veel te weinig aandacht voor wat Hilde De Meersman heeft gezegd in comment nummer acht.

  @Hilde: Right, want die was het ook kotsbeu dat die stomme buschauffeurs altijd maar staakten.

Reacties zijn gesloten.