De week deze week

Wel twintig jaar geleden maakte ik in mijn notaboekje van die diagrammen: wanneer ik sliep en wanneer ik niet sliep. Dat waren van die langgerekte kolommen die elke dag ongeveer een uur naar rechts opschoven, tot ik na zowat een maand terug op normaal ritme was. Om dan weer te beginnen verschuiven.

Tegenwoordig brengt het werk structuur in mijn leven, maar anders zou het vrees ik niet veel beter zijn – dit is het schema van deze week:

schema

Euh ja, dat is eigenlijk te weinig slapen, ja. En dat is ook te weinig nee zeggen. Niet dat ik het niet graag doe hoor, maar ik ga toch eens beter moeten tijd inplannen en zo.

Doe mee met de conversatie

22 reacties

 1. hebt gij al enig idee wanneer ge schikt dood te stuiken ? Tenzij zo’n week uitzonderlijk is… maar ik vrees dat dat bij u schering en inslag is, niet ?

 2. Had gij ooit zo geen slaaptechniek tot u genomen? Waar ge met enkele minuten zeer diepe REM slaap uithaalde? Of vergis ik mij?

 3. Ho, allemaal geleerde woorden, slaaptechnieken en dingen. Ik kan snel in slaap vallen en zelfs als ik in slaap ben, ben ik nog wat bij bewustzijn, da’s alles.

  Wat dus wil zeggen dat ik zonder veel problemen een half uur kan slapen in het gaan en in het komen naar en van Brussel.

  En ik kan redelijk goed overweg met een uurtje hier en een uurtje daar slapen.

 4. ik val al bijna dood van naar zo’n schema te kijken… O wat ben ik jaloers op mensen die met minder dan 7 uur slaap per nacht toch goed functioneren !

 5. Ik ben op het punt gekomen dat ik me moet houden aan 6 uur slaap per nacht, van 12 tot 6. Vroeger had ik met drie à vier uur ook genoeg, maar tegenwoordig kan ik daar alleen nog van dromen. Wetende met welke gezondheidsissues jij sukkelt kan ik me niet inbeelden hoe je het overleeft.

  Ik heb eergisteren een half uur te weinig geslapen en ik heb het geweten. Een nacht doorsteken betekent voor mij dikke rug- en nekmiserie. En voor jou?

 6. Wel: ik heb minder miserie van een nacht door te werken op mijn (uitstekende) bureaustoel dan van een nacht te slapen in bed.

  Ik word de helft van de tijd geradbraakt wakker, namelijk.

  De trein is ook al zo’n nachtmerrie, met zijn te rechte zetels. En klanten die geen goede bureaustoelen hebben ditto.

 7. Tiens, mooie items. Rest de vraag onder welk item vrouwtje, kindjes, huishoudelijk resorteren? Prutsen, werken voor niets? Slaap er nog eens op, Mich.

 8. Wow. Twee of drie zo’n dagen en je kunt mij opvegen met borstel en blik, dat jij niet op geregelde tijdstippen flauw valt midden op den dag, ‘t is niet te vatten!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.