Jan voetbalt

Ik ben kwaad op mijn telefoon, en kwaad op Evernote. Toen de batterijen van mijn telefoon op waren, heeft Evernote de laatste notities die ik gemaakt had, niet bewaard. De belangrijkste van die notities was mijn verslag van de match Mariakerke-Nevele deze namiddag. Ik had van minuut tot minuut verslag, en alles wat er nu van overblijft is een toevallige screenshot omdat ik op een verkeerde knop had geduwd.

Afijn.

Het was leutig. Mariakerke won, maar dat is nog minder belangrijk dan hoe ze gespeeld hebben: altijd beter.

Het begon bij de opwarming: allemaal in een cirkel, één in het midden, naar elkaar passen, en de speler in het midden moet proberen de bal af te pakken.

oefenen

Daarmee leren ze passen, en leren ze de ruimte groot te houden maar toch gecontroleerd, en leren ze ook ballen af te pakken. Serieus: Jan is een beest. Als hij in het midden van die cirkel stond, had hij binnen de tien seconden de bal weer afgepakt.

Het spel zelf? Ik kom niet zo vaak kijken, en dan is het verschil nog indrukwekkender, natuurlijk. Noa, bijvoorbeeld, geeft tegenwoordig al eens een bal af in plaats van solo op het doel af te gaan — trouwens, als er aan het spelen zijn zonder te passen, worden ze tegenwoordig door de trainer onverbiddelijk van het veld gehaald en vervangen. René en (al zeg ik het zelf) vooral Jan hebben stukken meer speldoorzicht: de passen die zij geven, hoe ze langs de lijn spelen, elkaar en anderen zien staan, ‘t is een plezier om mee te maken.

Twee helften van twintig minuten gespeeld, vandaag. Het eerste doelpunt was voor Nevele: het kwam er nadat onze doelman, Jens, een harde leren bal pléts op zijn neus kreeg. Hij had eraf gekunnen, maar hij deed door. En dan ging het snel: . Op het einde van de eerste helft 1-7, op het einde van de match 1-13.

Op de doelman na heeft zowat iedereen goals gemaakt. Jan heeft dacht ik drie goals op zijn rekening, maar bijna nog belangrijker: hij heeft een aantal práchtige passen gegeven, en een aantal ontroerend schone een-tweetjes.

Mariakerke heeft dit seizoen nog geen enkele match verloren. Volgende week wordt het spannend: ze komen tegen één van de betere ploegen uit. En dan zullen ze geen enkel moment mogen verslappen.

Spannend!

(Kijk hier, het enige stuk verslag dat ik nog had. Dedju.)

voetbal.png

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.