Foebal

‘t Is officieel: Sandra is zo’n sokkermom geworden.

Jan voetbalt!

Ja, al van zodra hij ook maar een beetje kon bewegen, is zot van voetballen. Uren aan een stuk kan hij schoppen op een bal — niet gehinderd door enige kennis van zaken, daar niet van: ik ben niet degene die hem gaat leren dribbelen en passen en binnenkant dan wel buitenkant voet gaan leren shotten.

Hij is vijf, en dus mag hij in de voetbalclub: hij glundert al dagen.

‘t Was vandaag zijn eerste training. Er zal nog veel leren en luisteren aan te pas komen, maar hij heeft zich alvast enorm geamuseerd.

Jan voetbalt!

KSC Excelsior Mariakerke, ha! Ze zijn met negen die vandaag begonnen, waarvan schat ik een stuk of twee die al een tijd intensief met vader/broer(s) aan het trainen zijn, nog een stuk of vier die al veel gevoetbald hebben, een paar zoals Jan die het graag doen maar het nog niet echt gestructureerd gedaan hebben, en één of twee die het, ahum, in eerste instantie wat minder gemakkelijk zullen hebben.

Jan voetbalt!

In alle geval: de infrastructuur ziet er top uit, de trainer sympathiek en met kennis van zaken, en al zagen we er wel tegen op: te hopen dat hij er ongelooflijk lang ongelooflijk veel plezier van heeft, Jan.

Jan voetbalt!

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Pingback: San's Weblog
 2. plezier hebben, blijft inderdaad het belangrijkste. Voetbal kan echt een mooi spel zijn. Heb er vrienden voor het leven aan overgehouden. Hopelijk maken de ouders de kop van hun kinderen niet te zot.

 3. “ik ben niet degene die hem gaat leren dribbelen en passen en binnenkant dan wel buitenkant voet gaan leren shotten”

  Kom kom, niet zo bescheiden.

  Idd zalige foto’s, de looks heeft hij al helemaal.

 4. gras op ‘t plein van mariakerke ?!?! In gans mijn voetballend leven op mariakerke stond daar mee moeite een sprietje…. de tijden veranderen, gelukkig maar ! Zoveel te beter voor de nieuwe voetballertjes…

 5. Ik ben aangenaam verrast van de positieve commentaar over onze club Excelsior Mariakerke !!!

  Hopelijk is dit het begin van jaaaaren voetbalplezier.

  Wij doen dan ook ons uiterste best om de kinderen iets bij te brengen en te laten genieten van hun geliefkoose sport

  Trainer Freddy

 6. Hey Michel, doe eens de groeten van mij (en mijn broers Philippe en Nicolas) aan trainer Freddy. Is wel al een 20 tal jaar geleden…
  ‘t Was al een tijdje geleden dat ik op je blog was, en heb nu pas jullie vreselijke periode van de afgelopen maand gelezen. Je ziet hoe rap het kan mis gaan… Goed dat alles goed is afgelopen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.