All these bookmarks will be lost in time… like tears in rain

Time to die: Del.icio.us wordt door Yahoo! opgedoekt.

Het is niet de eerste ooit compleet vaste waarde die verdwijnt (zie ook: Geocities), en het zal niet de laatste zijn. Er komt een dag dat Flickr dood zal zijn. En heel Yahoo!. En Gmail. En heel Google.

Sic transit.

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. Geocities was marginaal, dat telt niet. Ik kan alleen maar hopen dat het met écht vaste waarden zal gaan zoals met mijn geliefde Xmarks, dat gelukkig overgenomen werd door LastPass, oef 🙂

 2. Euh. Wát?

  Als uw ondertussen overleden vader of grootvader zijn eerste stappen op Geocities deed, en er misschien jaren aan een stuk een uitgebreide website over de familie of over zijn gemeente of watdanook op staan had, zoudt ge wel anders spreken. Of als uw klas op school er haar rapporten zetten. Of als uw eerste website er stond, een soort proto-weblog vóór dat eigenlijk bestond.

  Er stond op Geocities veel zooi, maar er stonden ook prachtige, ontroerende, indrukwekkende, interessante websites — zelfs jaren nadat het opgedoekt werd, staan er op Wikipedia nog duizenden en duizenden artikels die hun broninformatie vanop Geocities halen. En die nu dus naar het luchtledige verwijzen.

  What we were facing, you see, was the wholesale destruction of the still-rare combination of words digital heritage, the erasing and silencing of hundreds of thousands of voices, voices that representing the dawn of what one might call “regular people” joining the World Wide Web. A unique moment in human history, preserved for many years and spontaneously combusting due to a few marks in a ledger, the decision of who-knows for who-knows-what.

  Gelukkig dat Jason Scott en Archive Team het gered hebben. Grotendeels.

 3. I second that. Mijn allereerste site was er ook een op Geocities – niet dat er veel op stond (wat over von der Vogelweide, muziekdingen) of dat het er goed uitzag (een donkergroen gemarmerde achtergrond, weet ik nog), maar toen die weg was, heb ik toch ook even geslikt.

  Iemand een goede delicious-vervanger?

 4. @Bramus, merci.
  Ben momenteel mijn bookmarks aan ‘t importeren in Diigo…

  We are getting a huge number of import requests recently, so it may take a little longer to process your import request.

 5. Je kan ook naar muziek gaan,bijv naar de net overleden ( Grote) Captain Beafheart.

  ” All these musicians will be lost in time… like tears in rain”.

  Op de site van De Morgen tref je een .. optreden in België in zijn période glorieuse. De BRT ( anders dan andere europese publieke omroepen) maakte toen allerlei opnames, die nu werkelijk historisch zijn.

 6. Ik heb mijn bookmarks al overgezet naar Pinboard. Kost wel ietsje, maar het valt best mee. De prijs is berekend op het aantal gebruikers, hoe meer gebruikers, hoe hoger de prijs dus. Ik heb me vorige week ingeschreven voor $8, nu staat hij al boven de $9.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.