Flickr wordt de volgende Flickr

Het kan soms rap gaan, op het internet: de ene maand zijt ge nog Facebook, de volgende maand zijt ge Friendster. 

Dan zat een mens op What’s New at NCSA voor zijn dagelijkse nieuws, voor ge’t weet is het Slashdot en dan is het Metafilter en dan is het Fark en dan kwam even StumbleUpon voorbij en dan is het Digg en dan is het Reddit, en op één maand tijd heeft Digg plots helemaal afgedaan, terwijl Slashdot al jaren aan het wegdeemsteren is en maar niet wil sterven, en Metafilter rustig blijft voortdoen wat het altijd al deed. 

Flickr was hét van het van het, een tijd geleden, en dan was het plots eigendom van Yahoo! en zette ook daar The Long Dark Tea-Time of the Soul in, en dan was er vanalles en nog wat en stak Facebook Flickr voorbij, en Twitter ook, en met een korte tussenstop bij Hipstamatic eindigde de grote hoop van de sociale fotografeerderers op Instagram, en voor ge het weet stond er How Yahoo Killed Flickr and Lost the Internet op Gizmodo, en midden mei 2012 luidde de doodsklok over Flickr.

Ik heb daar al een Pro Account van de eerste dag dat het mogelijk was om een Pro Account te kopen, in in 2004. En ik vond het spijtig, dat Flickr maar niet terug op de goede weg raakte. 

En toen werd Marissa Mayer de nieuwe baas van Yahoo!, en ondertussen was Hipstamatic al lang quasi opgebrand, en was Instagram eigendom van Facebook geworden, en dan begon Facebook op kousenvoeten de Terms of Service van Instagram in lijn te brengen met die van Facebook zelf, en kijk nu: in de kranten van de hele wereld stonden daar plots artikeltjes over, en wil het toeval toch wel dat dat net gebeurde in de week nadat Flickr zijn nieuwe iPhone app uitbracht, die door zowat iedereen positief bevonden werd.

En voor ge het weet, krijg ik de ene na de andere “X added you as a contact!”-mail van Flickr. 

Het kan verkeren. 

7 reacties op “Flickr wordt de volgende Flickr”

  1. Allez zeg, en daar hebt ge dus de vorige week bijna een ganse namiddag voor nodig gehad om mij dat (die internettimeline) uit te leggen…
    Dat van die Flickrmails: hier ook wel ineens de hoogte in geschoten!

    1. Niets zo wijs als een minuut of vijf aan een stuk iets uitleggen dat niet op 140 karakters kan gezegd worden aan iemand die die uitleg eigenlijk niet wou horen en nog nét beleefd genoeg is om niet te zeggen “ja sorry maar ‘t interesseert mij eigenlijk niet lol”. 😀

    1. “Oh ja, en ergens tussendoor liepen een stapel mensen die zich Fo-to-graaf tussen de Fo-to-gra-fen wilden voelen, over naar 500px (dat even lang relevant bleef als die 500px ‘een brede foto’ kon genoemd worden.)”

Reacties zijn gesloten.