Maar allez zeg

We zijn een weekend, of ‘t is te zeggen, een halve dag en nog een halve dag, naar het verre Limburg geweest. Borgloon, daar ergens in de buurt. Schone streek voor wandelingen, ongetwijfeld: wij hebben er zaterdag in een lokale Colruyt onze zaterdagboodschappen gedaan.

Ze aanvaarden daar dus euro’s hé, in die winkels in Limburg: een groot gemak! (zevende of achtste keer dat ik dit vertel dit weekend, ‘t is maar dat ge’t weet)

Euh, en dan keer ik terug in het binnenland, en wat ontdek ik? Dat het blijkbaar geen enkel probleem is voor een regering in lopende zaken om een oorlog te verklaren aan een ander land. Kom het tegen!

Ik ben niet meer zo mee met de geopolitiek tegenwoordig, en ik heb het allemaal niet zo erg gevolgd op het internets, maar kan iemand me nog eens zeggen waarom we precies die rare meneer in Libië aanvallen? Zijn er geen andere rare meneren in omringende landen die precies hetzelfde doen, en die we niet aanvallen? En die rare meneer in Noord-Korea? En al die andere plaatsen in de wereld?

Niet dat ik het niet allemaal zeer erg vind en zo hoor, maar ik had eigenlijk geen zin om met ons land in een oorlog verzeild te raken. En als er één ding is waar ik dacht dat er een echte regering voor nodig was, dan was het wel om onze jongens en meisjes naar een ver land te sturen om andere jongens en meisjes dood te gaan doen, of dood gedaan te worden.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Ik vind het toch wel even een verschil of we als NAVO een land gaan aanvallen dat niet in oorlog is (Irak, Afghanistan) of dat we als VN een land aanvallen om de oorlog die er is te proberen te beëindigen. We hebben die nare man decennialang z’n eigen bevolking laten tiranniseren, net zoals z’n collega in Noord-Korea bijvoorbeeld, maar nou hij ze allemaal begint dood te schieten maken we er toch eens eind aan.

    Ik hou ook helemaal niet van oorlog voeren, maar in dit geval vind ik VN-acties om de oorlog stoppen helemaal zo gek nog niet.

    Overigens, wij hebben wél een regering (vraag niet wat voor een) maar die maken er nogal een potje van, ik geloof dat jullie geen-regering het allicht beter doet.

  2. Ja, ‘t is erg. Olie gas en toestanden. Binnenkort is de chocolade wel op hé !!! dat zal nog wat anders zijn !!! die cacaobonen geraken amper uit Ivoorkust weg… ha! eens zien wat het geeft als er genen chocolat meer in uwen winkel ligt… stuur maar rap wat F16’s naar ginder! 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.