20 frank

Ik heb, al zeg ik het zelf, een uitstekend idee voor de binnenhuisdecoratie: een groot — één meter hoog, twee meter breed — kader tegen de muur, met dit erin:

twintig frank.jpg

Het mooiste bankbriefje ooit! Die kleuren! Dat onderwerp! Dat ontwerp!

Enig (voorlopig) probleem: ik vind geen briefje van twintig dat er even proper uitziet al dat hierboven. En ik wil er geen fortuin aan uitgeven: ‘t is uiteindelijk alleen maar om even in te scannen en dan weer terug te geven. (Ik was vroeger deze week eventjes heel erg content dat ik een briefje van twintig in goede staat gevonden had op Ebay, bleek na betaling van 2 euro 45 of zo dat het een muntstuk van 20 was. Daar heeft iedereen er nog een lade vol van liggen, natuurlijk. Zucht.)

Maar er is hoop: ik heb een collega die iemand kent die álles verzamelt van het Atomium, en die zou toch zeker een briefje met een ijzeratoom erop moeten hebben. Spannend!

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Als je er nergens anders één vindt, heb ik er nog ééntje in mijn portefeuille dat je kan lenen, Michel (samen met een tientje en een toevallig lapje van 5 DM). Niet zo mooi als wat je daar laat zien, maar close en zeer zeker restaureerbaar. Eén vouw in het midden, één ezelsoortje, paar piepkleine scheurtjes aan een rand, maar het drukwerk is 99,99% intact en nog behoorlijk fris. Laat maar weten en ik stuur je een scan om te kijken of het goed genoeg is? Ooit van een zweedse klant gekocht, wiens vader het nog had liggen en die het had meegegeven om het nog uit te geven voordat de euro kwam. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.