We leven in de toekomst

’t Is mijn favoriete bezigheid: zagen en klagen! Want dan dacht ik ook aan deze:

children -- phone2.jpg

…en bedacht ik: onze kinderen zullen, als ze dat willen, nooit meer onbereikbaar zijn. Zullen nooit meer verloren lopen. Nooit meer dagen aan een stuk met “die acteur in die film, wie was dat ook alweer?” in hun hoofd zitten. Nooit zich moeten afvragen wie Johannes Nepomucenus was, of wat mensen in de loop der eeuwen over phlogiston dachten, of hoe ze crème anglaise moeten maken.

Tgoh.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Maar zullen ook het plezier van verzamelen niet meer kennen, van het wachten op iets. Het principe “the hunt is better than the catch” zal verdwijnen. Ergens ook jammer.

  2. Michel,

    Ga je nu beweren dat ze de link niet kunnen leggen tussen een oude Romeinse munt en een openbaar toilet?

    Het enige dat ze zich gaan afvragen, is waarom het toiletbezoek zo transparant moet zijn.

    Enfin, ik vertelde een paar weken geleden aan de kinderen van mijn zus, dat er ooit een tijd was zonder gsm’s. Vol ontzag en in de war keken die kleine kinderen mij aan: “Maar hoe spraken de mensen dan af, nonkel?”

  3. “Als ze dat willen”, maar ook “als ze dat kunnen”; financieel (gezinssituatie, toegang tot internet, smartphone,…), maar bvb ook qua filtering of interpretatie van wat je op internet kan vinden. De ene crème anglaise is de andere niet 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.