Gewoon luisteren en niet proberen begrijpen Zelie, papa heeft alleen een klankbord nodig

Dixit mijn madam, die het zelfs niet kon opbrengen om te luisteren. Dat is het hé, als ge zelfs aan uw naaste familie niet in de rapte kunt vertellen over uw kleine overwinningen van de dag.

Ik had wat zitten zoeken om een css inset box shadow te zetten op een image, maar dat lukte niet omdat het beeld per definitie boven de schaduw zat, en dan was de oplossing om die inzet shadow op de div rond het beeld te smurfen, met een z-index van pakweg -1 op het image en van pakweg 10 op de div, maar dat lukte ook niet omdat ergens anders de background van de div op niet-transparant gezet werd (duh!), en toen kwam ik daar achter en lukte het nog niet omdat de position van de image niet-relative was (dubbel duh).

Maar nu staat er dus een box-shadow inset 1px 2px 10px rgba(0,0,0,0.5) en een z-index van 10 op de div (oh ja, en -webkit- en -moz-, yada yada), is de position van de image relative en de z-index -1, en werkt het allemaal.

En om het nog wat properder te maken, heb ik breedte en hoogte van de div vastgezet en overflow hidden gemaakt, zodat er een standaard-size=z van Flickr in past ongeacht de hoogte, ha!

(Om te illustreren waar ik vandaan kwam: size=0 van Flickr en expliciete groottes in pixels en alle schaduwpjes er met de poot in Photoshop opgeplamaasterd. Ja, ik weet het. Zwijgt. Niemand heeft het ooit gemerkt behalve u en ik.)

…maar dus allemaal css(3) en geen regel jQuery aan te pas gekomen. Het had ook gekund, vermoed ik, door attr(“src”) van elk img te katapulteren naar de background-image van de div errond, en dan met godbetert een hele resem geflikflooi voor Mozilla bleu en IE7/8 blah, maar hey, ik kan ermee leven dat het er enkel in “moderne” browsers helemaal uitziet zoals ik het wil.

En dus daarom was ik daarnet eventjes content. Zelfs al wil, zie ik nu, Drupal blijkbaar zijn cache niet legen, de viezerd.

Één reactie op “Gewoon luisteren en niet proberen begrijpen Zelie, papa heeft alleen een klankbord nodig”

Reacties zijn gesloten.