Mehgetarisch, dag 17

Zeg, ik begin het een beetje beu te worden, dat vegetarisch eten. Niet dat het niet slecht is of zo hoor, absoluut niet. En niet dat ik honger lijd of dat we niet zouden weten wat klaargemaakt.

Maar wel dat ik gewoon zin heb om nog ens echt vlees te eten. Geen charcuterie of preparé of zo, maar een lekker biefstuk, zo eentje met een korstje eraan en sappig rood vanbinnen, met béarnaisesaus. Of een goeie kip met dragon, of in een tajine met al die Marokkaanse kruiden die we gekocht hebben. Of echte bolognaisesaus. Of chili con carne.

Vandaag was het…

  • ‘s morgens: corn flakes
  • ‘s middags: een boterham met confituur
  • ‘s avonds: twee boterhammen met hummus

Enfin ja.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ik ben absoluut geen “VLEESCH!”-eter, maar ik snap dat wel een beetje. Soms hebt ge daar gewoon zin in. Dat is een eerder gevoelsmatige dan fysieke nood, natuurlijk. Ik vraag me af hoe dat is voor iemand die nog nooit van z’n leven vlees gegeten heeft.

    Onder het mom van het naleven van de wet van behoud van energie, heb ik gisteren geheel ongevraagd extra vlees in uw plaats gegeten. Pampas “all you can eat”: weinig hoogstaand, en eigenlijk echt te veel vlees, maar de marinades waren oké.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.